LG G7 ThinQ

Umjetna inteligencija nije zaobišla ni novi smartfon iz LG-ja

03.05.2018 u 09:36

Bionic
Reading

LG Electronics predstavio je svoj novi pametni telefon LG G7 ThinQ koji osnovno iskustvo nadopunjuje praktičnim značajkama umjetne inteligencije

LG je jučer predstavio svoj novi pametni telefon G7 ThinQ kojeg pokreće Qualcomm Snapdragon 845 procesor, a dolazi s 4 ili 6 GB RAM-a i interne memorije od 64, odnosno 128 GB.

Zaslon ima 6,1 inča, malo više od prethodnika, ali nije nimalo širi što znači da neće biti problema budete li ga koristili jednom rukom. Uređaj je i sprijeda i straga upotpunjen staklom Gorilla Glass 5 za izdržljivost te je otporan na vodu i prašinu.

Nadograđena i još inteligentnija kamera

Prednja kamera ovog telefona ima 8 MP, dok su straga leće od 16 MP u standardnoj i super širokokutnoj varijanti. Uz to, LG je dodatno poboljšao značajke umjetne inteligencije - AI CAM sada nudi 19 načina snimanja, odnosno 11 više. Korisnici mogu dodatno poboljšati svoje fotografije odabirom između tri alternativne opcije efekta u slučaju da im ne odgovara onaj koji je preporučio AI CAM.

Fotografiranje pri niskoj razini osvjetljenja omogućava Super Bright Camer i u konačnici su četiri puta svjetlije od tipičnih fotografija snimljenih pri slabom svjetlu. Aplikacija se pokreće automatski uz pomoć pixel binninga.

LG je dodao i način rada Live Photo koji bilježi jednu sekundu prije i poslije okidanje zbog, kako kažu, 'neočekivanih trenutaka koji bi inače ostali nezabilježeni'. Značajka Stickers koristi prepoznavanje lica za generiranje 2D i 3D dodataka poput sunčanih naočala i traka za kosu koje se mogu izravno gledati na zaslonu.

Kao novost u seriji G, način rada Portrait generira fotografije s pozadinama izvan fokusa, a bokeh se može generirati pomoću standardnog ili Super Wide Angle objektiva.

Novi LG Izvor: Promo fotografije / Autor: LG

S umjetnom inteligencijom je lakše

Jedan je od prvih uređaja s Google Lens, novim načinom pretraživanja koji koristi najnovija otkrića umjetne inteligencije i računalne vizualne tehnologije te mogu pružiti više informacija prilikom prepoznavanja teksta, ali i o različitim objektima kao što su krajolici, biljke, životinje i knjige.

TEHNO SAVJETI

Evo za što sve možete iskoristiti Google Lens

Pogledaj galeriju

Ispod tipki za kontrolu glasnoće zvuka smješten je gumb koji pokreće umjetnu inteligenciju. Nakon pritiska pokrenut će se će Google Assistant, dok će dva brza pritiska pokrenuti Google Lens. jedan duži pritisak aktivira razgovor sa Google Assistantom.

Zahvaljujući značajki Super Far Field Recognition (SFFVR) i vrlo osjetljivom mikrofonu, Assistant može prepoznati glasovne naredbe s udaljenosti do pet metara te razlučiti naredbe od pozadinske buke pa LG G7 ThinQ može biti alternativa kućnom AI zvučniku.

QHD+ zaslon

Vjerojatno prva stvar koju će korisnici primijetiti na LG G7 ThinQu je novi 6,1-inčni QHD+ FullVision zaslon s omjerom stranica 19,5: 9, ali i donji dio okvira koji je gotovo 50 posto tanji nego kod prethodnika LG G6. Zbog LCD tehnologije Super Bright Display i zaslona sa svjetlinom od 1.000 nita, sadržaj će biti vidljiv i pri jakoj sunčevoj svjetlosti.

Kada je u pitanju postavljanje zaslona, opcija New Second Screen pruža raznovrsne mogućnosti prilagođene njihovim ukusima i stilu. Zaslon se može u potpunosti vizualno proširiti tako da izgleda kao da nema okvira ili pak postaviti na više tradicionalan način s potpuno zatamnjenom trakom s obavijestima.

Jedinstveno audio iskustvo

Zvučnik Boombox Speaker koristi unutrašnjost kućišta uređaja kao rezonantnu komoru za dvostruko više basa u odnosu na uobičajene pametne telefone, a mobitel koristi i tehnologiju za 3D zvuk, čak i na slušalicama.

G7 ThinQće najprije izići na južnokorejskom tržištu, a potom i ostatku svijeta, no cijena još nije poznata.