e-pošta

Stižu nam novosti za Outlook, evo što donose

03.05.2018 u 08:14

Bionic
Reading

Microsoftova aplikacija za e-poštu dobila je više novih značajki na više različitih platformi, u web i mobilnom izdanju

Microsoft je najavio niz novih značajki i nadogradnji za svoj program za e-poštu Outlook. Ponajprije će biti dostupne na Windowsima, Macovima i u web izdanju, dok bi uskoro trebale pristići i za korisnike uređaja s Androidom i iOS-om.

Što je novo?

OPERATIVNI SUSTAVI

Isprobajte odmah ovih deset korisnih trikova za Windowse

Pogledaj galeriju

Koristite li Outlook.com, počet ćete dobivati podsjetnike na rokove za plaćanje računa (ako, naravno, aplikacija ima pristup tim podacima), a moći ćete ih dodavati i u kalendar.

Outlook for Windows će vam od sad predlagati moguće lokacije pri izradi novog događanja ili sastanka temeljem nedavno korištenih prostora i vaše lokacije, pri čemu će se oslanjati i na rezultate tražilice Bing.

Koristite li Outlook na Appleovim uređajima, upotrijebit će podatke o vašoj lokaciji kako bi vam ponudio procjenu koliko vam treba kako biste stigli do mjesta održavanja, kao i podsjetiti vas kad trebate krenuti.

Outlook bi vam također trebao pomoći u praćenju tko je sve odgovorio na poziv na sastanak, kao i spriječiti prosljeđivanje poziva osobama kojima nije namijenjen. Te bi značajke trebale biti dostupne u Outlooku za Windows i web.

Redizajnirani Gmail Izvor: Screenshot / Autor: Google

Korisnicima Outlooka za Windows, Macove i web olakšano je upravljanje sastancima čiji su sudionici u raznim vremenskim zonama, s brzim pregledom datuma i lokalnog vremena.

Aplikacija za iOS dobit će, između ostalog, novu značajku Show Organization pomoću koje bi trebalo biti lakše pronaći kontakte u imeniku tvrtke, dok će aplikacije za Android i iOS također dobiti i podršku za proxy.

Aplikacija za Windows dobit će novo upozorenje kad odgovarate na poruku u kojoj je vaša adresa bila uvrštena u Bcc, kako bi znali da vaš odgovor ide na sve navedene adrese, ne samo izvornom pošiljatelju.

Tijekom svibnja i lipnja možemo očekivati još novih značajki, kao što su sinkroniziranje mapa s nacrtima kako biste mogli početi pisati e-poštu na jednom i završiti na drugom uređaju, kao i Quick Reply, koje bi razmjenu e-mailova trebalo više sličiti na chatove te mogućnost blokiranja vanjskog sadržaja, piše Tech Radar.