VETERAN SE DOBRO DRŽI

U uredima više vole e-mail nego Facebook

31.12.2014 u 11:45

Bionic
Reading

Pojavi Facebooka i drugih društvenih mreža usprkos, e-pošta je još uvijek najvažniji alat za komunikaciju i informiranje kad su odrasle osobe u pitanju

Do tog su zaključka došli u Pew Research Centeru, nakon istraživanja skupine ispitanika koju je činilo 535 zaposlenih odraslih osoba koji rade online.

Tek četiri posto njih reklo je kako su društvene mreže važan alat za komunikaciju i informiranje. E-mail je navelo njih 61 posto, 54 internet općenito, 35 posto fiksne telefone, a 24 posto mobitele.

E-pošta se, čini se, uspjela održati unatoč izazovima poput spama, malvera i prijevara online te konkurenciji u vidu društvenih mreža i SMS-ova. Pomalo je iznenađujuće to što su fiksni telefoni ostvarili bolji rezultat od mobitela, kao i to što su društveni mediji tako nisko plasirani.


Tek sedam posto ispitanika smatra kako im je produktivnost pala zbog interneta, e-maila i mobitela, dok njih 46 posto tvrdi kako su zahvaljujući tim alatima produktivniji.

Nešto manje od pola ispitanih navelo je kako njihovi poslodavci blokiraju pristup određenim web odredištima i imaju pravila o tome što zaposlenici mogu reći ili objaviti online (46 posto u oba slučaja). Potonja brojka se udvostručila u odnosu na 2006., kada su u Pewu počeli postavljati to pitanje.

Blokiranje pristupa web odredištima i pravila češće su zastupljeni kod ispitanika zaposlenih u uredima.

Izvor: All Facebook