BESPLATNO PUNJENJE I WI-FI

U Karlovcu postavljeno ‘solarno stablo’

07.11.2015 u 15:23

Bionic
Reading

Na livadi uz rekreacijski prostor u karlovačkoj četvrti Rakovac postavljeno je 'solarno stablo', tj. solarni panel u obliku stabla kao WI-FI HotSpot ispod čijih će grana Karlovčani i njihovi gosti moći besplatno koristiti Internet te puniti mobitele i tablete

Realizacija je to projekta Udruge za lokalni razvoj 'Turbina promjena' vrijednog 352 tisuće kuna, a koji su financirali Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Karlovac.

Partneri na projektu su i Grad Karlovac, Općina Plaški, Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske - REGEA i Dom za djecu ‘Vladimir Nazor'.

Cilj projekta nije samo praktična primjena, nego i podizanje razine svijesti građana o mogućnostima obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, te poticanje građana na ekološki način promišljanja i educiranje o energetskoj učinkovitosti.

Slijedi podizanje drugog solarnog stabla u Plaškom, postavljanje internetske stranice o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, interaktivne radionice i nagradna igra za djecu, također na temu obnovljivih izvora energije.

Rekreacijski prostor u četvrti Rakovac, kojeg Karlovčani zovu Vunsko polje, vrlo je sadržajno i moderno dječje igralište prilagođeno i djeci s posebnim potrebama, dar Američke vojske, a tu je i malonogometno igralište na umjetnoj travi, betonsko igralište za hokej na koturaljkama. Planira se izgradnja skate parka i stijene za penjanje, trim poligona s fitness spravama i amfiteatara s pozornicom na otvorenom.