U JUŽNOJ KOREJI

Čovjeka nasmrt zgnječio robot. Zamijenio ga je za kutiju s hranom

09.11.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Čovjeka u Južnoj Koreji je nasmrt zdrobio robot koji ga je zamijenio za kutiju s hranom, javljaju tamošnji mediji. Radnik, star oko 40 godina, pregledavao je senzor robota u skladištu tvornice za sortiranje paprike u južnoj pokrajini Gyeongsand

Zbog problema sa senzorom robota radovi su bili odgođeni za dva dana, a radnik iz tvrtke koja je proizvela tu robotsku ruku provjeravao je senzor do kasno noć ne bi li utvrdio zašto je došlo do kvara.

Prema novinskoj agenciji Yonhap, robot je podizao kutije s paprikama i prebacivao ih na palete kada je pogrešno identificirao čovjeka.

Pozivajući se na policijske izvore, iz tvrtke su izvijestili da je mehanička ruka gurnula gornji dio tijela muškarca na pokretnu traku i zgnječila mu lice i prsa. Kasnije je preminuo u bolnici, prenosi Sky News.

U izjavi, dužnosnik Donggoseong Export Agricultural Complexa, vlasnika tvornice, pozvao je na uspostavu 'preciznog i sigurnog' sustava.

U ožujku ove godine je Južnokorejac, u svojim 50-ima pretrpio, ozbiljne ozljede nakon što ga je zarobio robot u tvornici za proizvodnju dijelova za vozila.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.