NEOBIČNO TESTIRANJE

U Instagramu razmišljaju o ukidanju lajkova?

19.04.2019 u 12:20

Bionic
Reading

U Instagramu su se, navodno, u testiranje potencijalno kontroverzne značajke upustili zato što su htjeli da se korisnici fokusiraju na sadržaj onog što dijele, umjesto na broj lajkova

U Instagramu su razmatrali mogućnost skrivanja broja lajkova kako ne bi bilo svima vidljivo koliko ih je svaka objava dobila. Tu neobjavljenu i (zasad) neiskorištenu značajku uočila je Jane Wong, koja proučava računalni kod popularnih platformi u potrazi za značajkama koje testiraju.

U Instagramu su se, navodno, u testiranje potencijalno kontroverzne značajke upustili zato što su htjeli da se korisnici fokusiraju na sadržaj onog što dijele, umjesto na broj lajkova. Taj bi broj bio dostupan samo osobi koja je objavila fotografiju.

Rekli smo 'navodno' jer su u Instagramu zanijekali kako su testirali takvu značajku. Točnije, rekli su kako ju trenutno ne testiraju, već 'istražuju načine kako smanjiti pritisak na Instagram'.

DRUŠTVENE MREŽE

Pravila za Instagram koja ne želite zaobići

Pogledaj galeriju

Pojedinosti o testiranju procurile su u javnost nakon što je organizacija zadužena za zaštitu informacijskih prava British Information Commissioner’s Office preporučila da društvene platforme poput Instagrama i Snapchata ponude mogućnost isključivanja lajkova i drugih značajki kako bi potakle korisnike na nastavak objavljivanja sadržaja, ali i zaštitile sigurnost i privatnost najmlađih korisnika.

Takva promjena bi dovela do drastičnog zaokreta u načinu na koji Instagram funkcionira. Iako mogu djelovati i demoralizirajuće, lajkovi također i potiču ljude na objavu sadržaja, iako se često pri tome vode više mjerilima popularnosti, ne nužno i kvalitete, piše Verge.