NOVA ZNAČAJKA, DOSTUPNA SVIMA

U Instagramu od sad možete potajno ograničiti korisnike, evo i kako

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 07.10.2019 13:41
  • Objavljeno 07.10.2019 u 13:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / PhotoAlto / Profimedia

Značajka testirana u srpnju ove godine od sad je globalno dostupna. Omogućava ograničavanje prikazivanja komentara odabranih korisnika, između ostalog

Instagram je uveo novu značajku Restrict pomoću koje možete potajno ograničiti bilo koga tko se bavi zlostavljanjem i uznemiravanjem online.

Kako ćete nekog staviti u kategoriju ograničenih? Potegnite prstom lijevo na jednom od njihovih komentara i odaberite restrict user. Isto možete postići ako otvorite njihov korisnički profil i potražite tu opciju ili ju pronađete u izborniku s postavkama.

NE DAJTE IM PODATKE

Povećajte sigurnost vašeg omiljenog smartfona uz pet korisnih trikova

Pogledaj galeriju
5

Značajka protiv bullyinga online prvi put je isprobana u srpnju ove godine. Trebala je poslužiti kao alat onima koji žele izbjeći zlostavljanje online a da ih pritom zlostavljač ne primijeti. Od 2. listopada dostupna je korisnicima diljem svijeta.

Nakon što ju upogonite njihovi komentari na vašim objavama bit će vidljivi samo njima, ne i drugim korisnicima. I dalje ćete moći vidjeti njihove komentare ako kliknete See Comment, kao i obrisati ih ili odobriti pa da ih mogu svi vidjeti.

Nova značajka odnosi se i na poruke. Ako vam korisnik kojeg ste stavili u kategoriju ograničenih pošalje izravnu poruku, o tome nećete dobiti obavijest već će ona biti preusmjerena u sandučić Message request. I dalje ćete ju moći pročitati ako poželite, ali pošiljatelj neće znate jeste li to učinili ili niste, kao ni vidjeti jeste li online.

Prema podacima istraživanja iz 2017. godine koje je provela organizacija Ditch the Label, 42 posto žrtava zlostavljanja online starih između 12 i 20 godina ukazali su na Instagram kao medij gdje se to dogodilo, piše Popular Mechanics.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!