NOVITETI

U Ikei pripremaju robotički namještaj i dodatke za zaljubljenike u igranje po mjeri

06.06.2019 u 06:36

Bionic
Reading

Tijekom godišnje konferencije 'Democratic Design Days' švedska je tvrtka najavila niz proizvoda u suradnji s drugim tvrtkama i startupovima

U suradnji s tvrtkom za izradu proteza Unyq i tvrtkom za e-sport Area Academy Ikea priprema seriju dodatne opreme za igrače, nazvanu Uppkoppla (što znači online).

  • +2
Ikea Symfonisk Izvor: Promo fotografije / Autor: IKEA/Sonos

Oprema namijenjena igračima, uključujući i one slabije pokretne, bit će 3D-isprintana po mjeri. Među prvim proizvodima u ponudi bit će rukavica za ručni zglob, tipke s teksturom za tipkovnice i dodatak koji će kabel računalnog miša držati na udaljenosti kako ne bi ometao igru.

UNYQ Launches 3D-Printed Product Line for Gamers with IKEA Izvor: Društvene mreže / Autor: Unyq

Linija Uppkoppla koristi tehnologiju razvijenu u tvrtci Unyq, gdje skeniraju ljudsko tijelo kako bi 3-D isprintali proizvode po mjeri svakog korisnika zasebno. Cilj je smanjiti opterećenje tijekom igranja, kao i smanjiti loše posljedice koje dugotrajno igranje ostavlja na tijelo.

  • +46
Sjalvstandig Ikea Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prvi prototipi i aplikacija za mjerenje biometrije predstavljeni su tijekom Ikeine godišnje konferencije 'Democratic Design Days'.

Osim već navedenih, u pripremi su i proizvodi kao što su podrška za igranje za stolom, stolice i stolovi. Liniju Uppkoppla u prodaji možemo očekivati tijekom iduće godine.

izvor inspiracije

Kad proradi mašta: Ovaj Ikein namještaj više nikada nećete gledati istim očima

Pogledaj galeriju

U švedskoj tvrtci također pripremaju i sustav robotskog namještaja Rognan, razvijen u suradnji s američkim startupom Ori Living.

Poveći prostor za pohranu, kojim je moguće upravljati koristeći touchpad, može biti pomican po sobi kako bi ju pretvorio u dva manja prostora za život.

Sadrži krevet, stol i kauč koje je moguće izvući po potrebi. Osmišljen je za ljude koji žive u malim prostorima u urbanim područjima, Rognan počiva na Orijevoj robotičkoj platformi.

IKEA ROGNAN robotic furniture for small space living Izvor: Društvene mreže / Autor: Ikea

Funkcionira slično kao i Ikeina linija namještaja Platsa, a kompatibilan je i s linijom pametne rasvjete za namještaj Tradfri. U Ikei procjenjuju kako može uštedjeti dodatnih osam kvadratnih metara životnog prostora.

  • +86
Ikea - povijesna Gratulera kolekcija Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Na tržište će prvo u Hong Kongu i Japanu, također tijekom 2020. Cijena zasad nije poznata.

Ikea je ranije već ponudila vlastiti pametni zvučnik, kao i dodatke za namještaj koje sami možete 3D isprintati, zavjese koje same pročišćavaju zrak...