KOLIKO GOD ŽELITE

U Firefoxu sada možete i sakriti tabove

04.03.2017 u 09:31

Bionic
Reading

Kako sačuvati koncentraciju za vrijeme rada na računalu? Jednostavno - sakriti otvorene nepotrebne tabove u internetskom pregledniku. Chrome već ima dodatak koji takvo što omogućuje, no Firefox sada u eksperimentalnoj fazi službenim putem testira tu značajku

Skrivanje otvorenih tabova do zadanog vremena nije posebno nova stvar. U obliku dodataka za preglednike postoji već neko vrijeme, no Firefox je prvi koji stvar planira integrirati u sklopu značajke Snooze Tabs. Vrijedi napomenuti kako je riječ o eksperimentalnoj mogućnosti u sklopu Test Pilot programa kojeg je Mozilla otvorila lani. 

Značajku je moguće pronaći na Test Pilot stranici, a pokaže li se dobrom, velika je vjerojatnost da će jedna od budućih generacija preglednika stvar integrirati u potpunosti.

Nakon instalacije dodatka Snooze Tabs za preglednik Firefox, korisnik će dobiti novu ikonicu u gornjem desnom kutu preglednika. Klik na nju otvorit će opcije za vrijeme kada se točno otvoreni tab treba vratiti korisnikov preglednik. Moguće je zadati točno vrijeme za to, pored odabira dana, tjedna ili mjeseca - ili odabrati otkrivanje pri sljedećem otvaranju preglednika. 

Kada stigne vrijeme za otvaranje/otkrivanje taba, Firefox će to učiniti u pozadini, bez remećenja onog što korisnik trenutno radi u pregledniku. Jako zgodno.

Via MakeUseOf