DRUŠTVENE MREŽE

Twitter kupio Scroll, sve su bliži pretplatničkom modelu

05.05.2021 u 10:23

Bionic
Reading

Poznata stranica za mikro bloging domogla se još jednog startupa, približivši se već dugo najavljivanom modelu poslovanja koji uključuje opcionalnu pretplatu

Twitter je sve bliži uvođenju pretplatničke usluge, najavljuje Engadget. Najnovija kompanija u njihovom portfelju je Scroll, startup koji uz pomoć izdavača pomaže čitateljima da internetske sadržaje prate bez, citiramo, 'prevelikog broja reklama'.

Scroll bi mogao postati velikim dijelom budućih planova Twittera - kompanija nije točno definirala kako će usluga raditi, no sudeći prema kompanijama koje je kompanija kupila, uključujući platformu za newslettere Revue, nalaže da bi Dorseyjeva kompanija pokušala napraviti neku vrstu portala za članke i personalizirane sadržaje.

Scroll, podsjećamo, već ima ostvarena partnerstva sa Voxom, Rolling Stoneom, BuzzFeedom i nekoliko drugih lokalnih medija, što bi definitivno moglo pomoći.

'Želimo iznova zamisliti kako bi to bilo dostaviti besprijekorno čitačko iskustvo našoj hiper-angažiranoj publici te usput dozvoliti izdavačima da dostave čišći sadržaj koji im može ostvariti veću zaradu od one koju pružaju dosadašnji poslovni modeli' piše u službenoj objavi na službenom blogu Twittera.

'Kao pretplatnik Twittera - zamislite da dobivate premijske značajke u sklopu kojih možete čitati članke vašeg omiljenog autora iz Revuea, dijeleći dio vaše pretplate sa izdavačima i autorima koji te sadržaje stvaraju'.