TEHNO SAVJETI

Želite više privatnosti na Viberu? Skriveni razgovor i još nekoliko opcija će vam dobro doći

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.05.2021 07:55
  • Objavljeno 05.05.2021 u 07:55
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Rakuten Viber

Popularna aplikacija nudi nekoliko vrlo korisnih alata za očuvanje korisničke privatnosti, no neke od njih potrebno je aktivirati

Viber je korisna aplikacija za dopisivanje i videopozive, a makar pruža razinu privatnosti, i dalje neke najkorisnije značajke skriva duboko u izbornicima. Upravo je zato prije početka korištenja poželjno provjeriti postavke za privatnost koje se nalaze u izborniku More > Settings > Privacy. U njemu ćete pronaći postavke za sve, od ograničenja broja kontakata do privatnih razgovora.

Odredite tko vas smije pozvati u grupni razgovor

Za ovu korisnu značajku potrebno je ući u postavke te možete birati želite li pozive omogućiti svima ili samo sačuvanim kontaktima. Za aktivaciju značajke uđite u Settings > Privacy > Control Who Can Add You To Groups i birajte jednu od mogućnosti, objašnjavaju iz Vibera.

Zaključajte ekran Vibera dok radite na računalu

Ponekad više osoba ima pristup vašem stolnom računalu, no to ne znači da s njima morate dijeliti svoj Viber. Dok koristite Viber za stolna računala, možete postaviti lozinku koja otključava sučelje aplikacije. Više informacija o ovom načinu rada možete pronaći u More > Set a Viber-screen Lock.

Upravljajte statusima aktivnosti i pročitanih poruka

Ne želite da drugi znaju da ste pročitali njihove poruke ili kad ste zadnji put bili u aplikaciji? Sve možete urediti preko sigurnosnih postavki. Uđite u More > Settings > Privacy > isključite status ‘Online’ / ‘Seen’.

Koristite skrivene razgovore

Neki su razgovori jako privatni i traže povećanu razinu sigurnosti - za to koristite skrivene razgovore zaštićene PIN-om. Za pristup opciji uđite u More > Settings > Privacy > Hidden Chats.

Čuvanje privatnih informacija

Viber, prema službenoj stranici, nikad neće tražiti osobne podatke od korisnika. Većina neželjenih poruka koje šalju hakeri i prevaranti automatski se blokiraju, no nažalost, nekoliko ih uvijek prođe. Neke od njih izgledaju kao da ih šalje Viber. Službene poruke iz Vibera imaju plavi bedž i dolaze u specijalnom obliku razgovora, a sam Viber vas nikad u porukama neće pitati za stvari poput broja kreditne kartice ili koda za provjeru autentičnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!