POZOVITE ROBOTE

Twitch će iskoristiti strojno učenje kako bi stao na kraj dugotrajnom problemu

01.12.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Poznata stranica koristit će umjetnu inteligenciju kako otkrivala korisnike koji izbjegavaju zabranu pristupa određenim streamovima

Twitch će pokušati smanjiti količinu zlosatavljanja uvođenjem strojnog učenja, odnosno umjetne inteligencije koja će prepoznati ljude koji možda pokušavaju izbjeći zabranu pristupa nekim prijenosima, također poznate kao 'ban'. Ovo nastojanje pokušat će smanjiti broj hate raidova tijekom kojih hrpa trolova ulazi u streamerov prijenos i počinje slati uvredljive poruke.

Najnoviji alat pod imenom Suspicious User Detection (prepoznavanje sumnjivih korisnika) može prepoznati korisnike koji su vjerojatno dobili 'ban' te su se s drugim računom vratili u prijenos. Strojno učenje prepoznat će osobine korisničkog računa koje se podudaraju s onima koji su na streamerovom kanalu dobili blokadu.

Poruke sumnjivaca neće odmah završiti u razgovoru, već će završiti kod streamera i moderatora koji ih mogu pregledati. Voditelji kanala tako mogu pratiti sumnjivca i označiti njegove poruke posebnom grafikom koja upozorava da ga se prati - ili ga jednostavno opet blokirati. Njihove poruke će se pojaviti u chatu, ali i njih će se moći blokirati.

Twitch kaže da je nova značajka automatski aktivna, no da ju streameri mogu modificirati ili isključiti. Streameri i moderatori također će moći ručno aktivirati praćenje korisnika za koje misle da su sumnjivi.

Uvođenje nove funkcije bi, prema Vergeu, moglo utišati hejtere pogotovo ako se koristi u tandemu sa nedavno uvedenom funkcijom prema kojoj streamer može tražiti korisnički telefonski broj ili potvrdu putem emaila kako bi sudjelovao u razgovoru. Koliko će ova funkcija biti učinkovita, doduše, vidjet ćemo nakon što ju trolovi pokušaju zaobići.