MONSTER HUNTER NOW

Tvorci Pokemona Go rade na donošenju Monster Huntera u pravi svijet

18.04.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Nianticova najnovija igra Monster Hunter Now trebala bi izaći na Androidu i iPhoneu ovog rujna

Niantic, studio najviše poznat po kolaboraciji s Nintendom i viralnom hitu Pokemon Go, objavio je partnerstvo sa Capcomom kako bi razvio igru temeljenu na franšizi Monster Hunter. Naslov će se zvati Monster Hunter Now, a u njemu ćete raditi sličnu stvar kao i u dosadašnjim Monster Hunter igrama, a to je loviti čudovišta - samo ovaj put u proširenoj stvarnosti.

Premda o igri za sad ne znamo previše detalja, Niantic navodi da će više informacija postati dostupno nakon što uskoro izađe zatvorena beta. Bilo kako bilo, formula za Monster Hunter u proširenoj stvarnosti navodno neće previše zastraniti od dobro isprobanog recepta Pokemona Go. Svijet Monster Huntera će u igri 'iscuriti' u našu stvarnost, a igrači će moći loviti čudovišta i sakupljati resurse, samo u pravom svijetu.

Ono što će se uvesti je Monster Hunterov poznati 'crafting' u kojem ćete iz komada ulovljenih monstruma i hrpe raštrkanih sirovina raditi bolja oružja i oklope. Bolja će vam oružja omogućiti lov na jača čudovišta i tako u nedogled. Jedna stvar koja nas jako zanima je kako će Niantic u pravi svijet prenijeti borbu iz igre. Monster Hunter je poznat po dugim i nerijetko iscrpljujućim bitkama s velikom lovinom, a kompanija navodi da će borba s pojedinim čudovištem trajati maksimalno 75 sekundi. 'Htjeli smo da borba bude jednostavna i intuitivna, no i dalje vrlo teška za potpuno savladati' rekao je Sakae Osumi, producent iz Nianticovog studija u Tokiju.

Igrači će također u pokretu moći pogoditi čudovište loptom boje te ih označiti i prepoznati ako se susretnu na drugoj lokaciji, naglašava Verge.

Niantic je od nevjerojatnog uspjeha Pokemona Go odradio niz kolaboracija s velikim kompanijama, izbacivši manje ili više poznate naslove poput NBA All-World i Pikmin Bloom ili ugašenih projekata poput Harry Potter: Wizards Unite. Niti jedna igra nije dosegla uspjeh Pokemona, što je prošle godine rezultiralo otkazima uručenima osam posto Nianticovog kadra. Kompanija također radi na igri s virtualnim kućnim ljubimcima Peridot koja bi trebala izaći u svibnju.

Monster Hunter Now izlazi u rujnu za iOS i Android.