virtualni svjetovi

Tvorci mobilne igre Roblox nove zaposlenike intevjuirat će u - Robloxu

14.08.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Kompanije diljem svijeta koriste razne metode i mehanizme testiranja kandidata koje planiraju zaposliti, a tvorci mobilne igre Roblox odlaze korak dalje pa će kandidate testirati unutar same igre

Roblox Career Center reklamira se kao ‘imerzivno iskustvo’ gdje potencijalni kandidati mogu svratiti po informacije o radu u tvrtki. U objavi na blogu potpredsjednik odjela za prikupljanje talenata Jason Buss obećava da će to biti mjesto gdje ‘kandidati mogu naučiti više o složenim tehničkim izazovima s kojima se suočavamo i inovacijama koje pokrećemo kroz impresivne događaje, podcastove i razgovore sa zaposlenicima Robloxa’.

U Roblox Career Centeru možete pronaći mnoštvo isječaka Robloxovog podcasta, tu je i ‘određeni izbor knjiga i drugih materijala za čitanje’ koji pomažu željenim zaposlenicima da se pripreme za intervjue, plus ‘razni virtualni, sveobuhvatni događaji’ koje tvrtka planira održavati tijekom cijele godine.

Robloxov centar karijera Izvor: Društvene mreže / Autor: Roblox

Roblox čak želi početi intervjuirati svoje kandidate unutar igre u bliskoj budućnosti. ‘Uskoro ćemo pozvati kandidate da obave određene početne intervjue izravno unutar iskustva’, navodi se u objavi na blogu.

Svatko može posjetiti Robloxov centar za karijeru, bilo da traži posao ili ne, pa ako želite učiti ‘o Robloxu na Robloxu’, možete odmah učitati igru i pogledati kako to izgleda.

Više detalja u objavi na službenom blogu.