POSLOVNI DIO WINDAYSA

Tri milijarde kuna državnih ulaganja u IT sektor

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 07.04.2011 19:39
  • Objavljeno 07.04.2011 u 18:44
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Na centralnoj svečanosti Microsoftove konferencije WinDays11, koja je danas ušla u svoj dvodnevni poslovni dio, okupljenima su se između ostalih obratili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović te predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić, a državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Igor Lučić najavio je velika ulaganja u informatizaciju državne uprave

Konferencija Microsoft WinDays11 Business nastavak je tehnološkog dijela konferencije, na kojoj je preko 100 stručnjaka održalo više od 130 predavanja za 1600 informatičara i poslovnih stručnjaka.

Ovogodišnja se konferencija održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića, koji se okupljenima obratio iz svog ureda, putem video linka. 'Upravo IT industrija ima sve karakteristike nužne da postane zamašnjak razvoja i smatram da je na svima nama da aktivno potičemo, prepoznajemo i pomažemo one koji na stare i dosad neriješene probleme daju nove i inovativne prijedloge', rekao je Josipović.

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, svoje je obraćanje iskoristio da još jednom upozori na probleme s regulativom koji su onemogućili HT da ulaže u optičku infrastrukturu. 'Hrvatski Telekom je imao tri milijarde i 300 milijuna kuna na računima prošle godine, ali taj novac nije uložen jer nemamo odobrenje za ulaganje u optiku', rekao je Mudrinić i naglasio da 'svi moramo pridonijeti u promjeni društva da snagu koju imamo u ICT sektoru stavimo u službu transformacije društva'.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, Igor Lučić, najavio je pak još veća ulaganja u informatizaciju državne uprave. 'Unatoč krizi, do 2014. godine samo će državna uprava u IT sektor uložiti tri milijarde kuna, više nego ikada dosad', rekao je Lučić.

Zadnji dan konferencije bit će orijentiran na financiranje širenja poslovanja, regionalnu i globalnu ekspanziju te konkurentnost, a bit će obogaćen i nizom praktičnih radionica na temu 'Novi poslovni modeli u praksi', tijekom kojih će predavači i sudionici razmotriti uspješne slučajeve primjene tehnologije u stvaranju naprednih poslovnih rješenja.

www.mswindays.com

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi