SVEGA IMA

Tražite ideju i poticaj za vježbanje kod kuće? Pročešljajte Amazon Prime, YouTube, Vimeo...

26.03.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Internetski video servisi nude poveću količinu sadržaja namijenjenog održavanju kondicije, dostupnu uz plaćanje ili besplatno

Dok su na snazi izvanredne mjere zbog širenja pandemije koronavirusa bit će zahtjevnije nego inače ostati u dobroj tjelesnoj kondiciji. Srećom, na internetskim video servisima možete naći što god vam srce poželi.

Osim održavanja kondicije, vježbanje vam može pomoći i za snižavanje razine stresa, a i odvući će vam pažnju od vijesti i društvenih mreža.

  • +8
Koronavirus: Karlovčani s maskama Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Amazon Prime u tu svrhu nudi zasebnu kategoriju Excercise and fitness, u kojoj možete pretraživati video zapise po vrsti vježbanja i razini intenziteta.

Dostupno je puno tečajeva joge za razne namjene, ali i vježbi kojima ćete smanjiti napetost u vratu i ramenima te zumba, pilates, kickboxing i tome slične aktivnosti, skupa s vježbama snage za koje je potreban minimum opreme.

Namijenjene su početnicima, naprednima i svima između, uključujući i djecu, i podijeljene u segmente od 10 do 15 minuta, piše Business Insider.

Uz razne oblike vježbanja (što obuhvaća i nemalu količinu sadržaja na hrvatskom) YouTube nudi i puno glazbe uz koju možete dizati kondiciju, dok na Vimeu možete pronaći ponešto egzotičnije oblike tjelovježbe.

Prednost ta dva servisa u odnosu na Amazon Prime je to što su besplatni uz prikaz oglasa.