WiDS Zagreb 2020

Tko kaže da data science nije za žene: dođite na Trešnjevku i otkrijte čime se bave podatkovne znanstvenice

  • Autor: M.S.
  • Zadnja izmjena 25.02.2020 15:08
  • Objavljeno 25.02.2020 u 15:10
WiDS je pokrenut 2015. na Stanfordu, a danas uključuje globalnu konferenciju s više od 150 regionalnih događanja

WiDS je pokrenut 2015. na Stanfordu, a danas uključuje globalnu konferenciju s više od 150 regionalnih događanja

Izvor: Wavebreak / Profimedia / Autor: N.N.

Ovogodišnji WiDS u zagrebački HUB385 dovodi treću hrvatsku konferencija na kojoj će se u dva dana početkom ožujka održati tri radionice uz nastupe 21 predavačice

WiDS je globalna konferencija čiji je cilj nadahnuti i educirati podatkovne znanstvenike diljem svijeta, neovisno o spolu, te poduprijeti žene u tom području. Konferencija nudi mogućnost informiranja o najnovijim istraživanjima i primjenama podatkovne znanosti u raznim domenama te povezivanja s ostalima u istom području.

WiDS je kao konferencija započeo u studenom 2015. na Stanfordu. Danas WiDS uključuje globalnu konferenciju, s više od 150 regionalnih događaja širom svijeta.

WiDS Zagreb 2020 druga je po redu WiDS konferencija u Zagrebu i treća u Hrvatskoj. Njena je svrha inspirirati žene da se uključe u data science područje, educirati sudionike neovisno o spolu te podržati žene iz data science područja.

Ovogodišnji WIDS Zagreb okupit će hrvatske znanstvenike, znanstvenice i stručnjake u data science području

Ovogodišnji WIDS Zagreb okupit će hrvatske znanstvenike, znanstvenice i stručnjake u data science području

Izvor: Ostale fotografije / Autor: N.N.

Ovogodišnji WIDS Zagreb okupit će hrvatske znanstvenike, znanstvenice i podatkovne stručnjake s vrijednim vještinama i postignućima u data science području. Konferencija će kroz networking omogućiti razmjenu znanja i iskustava u metodama rada s podacima i korištenju naprednih tehnologija te povezati stručnjake i studente sličnih interesa. Interdisciplinarnost podatkovnih znanosti prikazat će se na konkretnim primjerima iz akademskim istraživanja, poslovnog svijeta i svakodnevnog života.

U dva dana trajanja konferencije održat će se tri radionice, uz nastupe 21 predavačice. Ana Brajdić, podatkovna znanstvenica iz Hrvatskog Telekoma ekspertica je za područje Big data i sudjeluje na projektima korisničke podrške i tehničkih usluga korisnicima, a na konferenciji će održati radionicu 'Uvod u KNIME i usporedba s Pythonom: Izrada modela za glazbene preporuke i predviđanje broja poziva u call centar'.

I ove godine očekuje se velika navala pa svoje ulaznice nabavite na vrijeme

I ove godine očekuje se velika navala pa svoje ulaznice nabavite na vrijeme

Izvor: Ostale fotografije / Autor: WiDS Hrvatska

Na konferenciju dolazi i Ana Dumić koja u Hrvatskom Telekomu uspostavlja data mining rješenja za privatne korisnike, razvija churn prediction modele, priprema marketinške kampanje i sudjeluje u međunarodnim analitičkim projektima. Na konferenciji će održati predavanje 'Kako sam uz pomoć podataka spasila svoje dijete'.

Predavanje će održati i Kristina Bagarić, voditeljica odsjeka za planiranje i koordinaciju u Hrvatskom Telekomu. Fokusirana je na razvoj analitike i tima koji se bavi podatkovnom znanošću, o čemu će biti riječi u njenom predavanju 'Kako ne podcijeniti utjecaj poslovnih odluka i vanjskih faktora na Machine learning modele?'

Konferencija počinje 4. ožujka u 9:00 i završava 5. ožujka poslijepodne. Domaćin događanja je HUB385, dom developera, kreativaca, inovatora i poduzetnika u Petračićevoj 6 na zagrebačkoj Trešnjevci.

Događanja organiziraju WiDS ambasadorice Marija Drašković i Andrea Knez Karačić te agencija Wanderlust Events uz sponzorstvo Hrvatskog telekoma. Više informacija o događanjima možete pronaći na web adresi, gdje možete kupiti i ulaznice za događanja. Regularna je cijena 300 kuna, za studente 150, dok se ulaz na svaku radionicu naplaćuje po 200 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!