POTEZANJE KONOPA

Tko je 'jači', Ferrari ili motocikl?

17.06.2016 u 08:37

Bionic
Reading

Iz kojeg god odvažnog, otkačenog i suludog razloga, ekipa je odlučila izvesti 'igru' potezanja konopa između Ferrarijevog modela LaFerrari i motocikla KTM Super Duke. I dok je lako očekivati da je motocikl možda završio u zidu odmah u startu, stvari nisu toliko jednostavne...

KTM 1290 Super Duke R mase svega 189 kilograma bez vozača, s motorom od 1300cc koji razvija kakvih 180KS nasuprot LaFerrarija mase preko tonu i pol, sa 6,3-litrenim V12 motorom koji razvija kakvih 800KS uz KERS s dodatnih 160KS - tko je pobjednik? Reklo bi se da ovaj hiperautomobil ne bi imao nikakvih problema.

Ne, ako je za vjerovati filmiću, motocikl nije tek katapultiran u obližnji zid ili vrt, već se više nego solidno 'držao' do kraja:

Tko je 'jači', Ferrari ili motocikl?


Koliko je ovakvo što valjano u bilo kojem smislu van zabave nije ni bitno - jer je...pa - glupavo i zabavno. Povlačenje užeta u automobilskom svijetu je obično rezervirano za opake terence i tzv. monster trucks pa je vrlo zgodno vidjeti kako se u 'igri' nose motocikl i hiperautomobil.