100 KUNA KORISNICIMA

T-Mobile i Sony Ericsson u ekološkoj akciji

30.04.2010 u 11:00

Bionic
Reading

T-Mobile i Sony Ericsson od ponedjeljka 3. svibnja pokreću akciju ekološkog zbrinjavanja rabljenih mobilnih uređaja u kojoj će njihovi vlasnici ostvariti popust od 100 kuna prilikom kupovine Sony Ericsson Simpa paketa

Spomenimo i da uz svaki Simpa paket korisnici dobivaju početnih 20 kuna na novom računu, a u ovoj akciji dobit će i dodatnih 20 kuna uz sljedeće četiri nadoplate od minimalno 50 kuna.

Ovom prilikom posebno bismo izdvojili najpovoljniji uređaj u akciji - Sony Ericcson W205 Simpa paket koji korisnici mogu nabaviti za svega 148 kuna. A za one visoko osviještene tu je Sony Ericsson Elm GreenHeart koji pogoduje okolišu i pomaže smanjiti emisiju CO2 korištenjem reciklirane plastike. Uređaj ima e-priručnik u telefonu, punjač koji troši manje energije i maksimalno smanjeno pakiranje te ne sadrži štetne kemikalije. Također nudi i ekološku aplikaciju Walk Mate koja korisniku pokazuje koliko može smanjiti emisiju CO2 ako pješači umjesto da koristi automobil te pomoću 'zelenog' kalkulatora može pratiti emisiju CO2 koju stvara njegov stil života.

Kako bi ostvarili sve navedene pogodnosti u sklopu akcije koja traje od 3. svibnja do 30. lipnja 2010,  korisnici samo trebaju predati svoj rabljeni mobilni uređaj i bateriju u nekom od T-prodajnih mjesta.

Ovom ekskluzivnom ponudom T-Mobile i Sony Ericsson žele potaknuti ekološku osviještenost korisnika mobilnih uređaja. Kada bi svaki od 2,86 milijuna korisnika mreže T-Mobilea reciklirao samo jedan uređaj, zajedno bismo spasili više od 323 tone sirovina s obzirom da svi dijelovi mobilnog telefona mogu biti iskorišteni za generiranje energije ili izradu novih proizvoda.

Inače, ovo je već četvrta akcija koju T-Mobile provodi u skladu s najvišim standardima očuvanja okoliša i certifikatom ISO 14001. T-Mobile još od 2002. godine ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja okolišem prema normi ISO 14001, što ga čini jedinim mobilnim operaterom u Hrvatskoj s ovim neovisnim certifikatom o načinu provođenja zaštite okoliša. Od 2002. godine T-Mobile je prikupio i ekološki zbrinuo 439 tona papira, 195 tona metalnog otpada, 216 tona elektroničkog otpada, 118 tona akumulatora i baterija te više od 4.200 tonera.

Godine 2005, pokretanjem prve akcije ekološkog zbrinjavanja mobilnih uređaja, T-Mobile je također postao i prvi mobilni operater koji organizirano zbrinjava rabljene mobilne uređaje, a više od 80.000 prikupljenih uređaja pokazatelj su visoke razine ekološke osviještenosti naših korisnika. Prikupljeni uređaji se ekološki zbrinjavaju u skladu sa standardom ISO 14001 i drugim najvišim standardima očuvanja okoliša da bi se izbjeglo i najmanje onečišćenje okoliša. Naši korisnici nam se također uvijek mogu obratiti s prijedlozima ili upitima vezanima uz zaštitu okoliša na e-mail adresu zastita.okolisa@t.ht.hr.

Nastavljajući ovu akciju, kompanija dodatno potvrđuje svoju usmjerenost i predanost očuvanju i zaštiti okoliša koja je dio cjelokupnog poslovanja te prilika da i u tom pogledu doprinese boljitku društvene zajednice.

Da napori koje T-HT ulaže u zaštitu okoliša nisu prošli nezapaženo, dokazuje činjenica da je u okviru ocjenjivanja društveno odgovornog poslovanja T-HT-a, koje je 2008. godine provela agencija Oekom Research iz Njemačke, izvedba T-HT-a dobila visoku ocjenu, što ga je svrstalo u kategoriju Prime kompanija koje se kao najbolje u branši preporučuju investitorima iz etički i ekološki orijentiranih fondova.