ZGODNA IDEJA

Svaki put kad Trump 'tweeta' ova stranica donira u dobrotvorne svrhe

30.05.2017 u 10:18

Bionic
Reading

Predsjednik Sjedinjenih Država poznat je po svojim objavama na popularnoj društvenoj mreži, a domišljati neistomišljenici odlučili su pokrenuti stranicu koja njegove izjave koristi za nešto pozitivno

Riječ je o stranici WeCanResist.it iza koje stoji Allyson Kapin, suosnivačica Red Campaigna, web agencije za društvene promjene. Nakon što se ulogirate, sve što trebate napraviti je izabrati humanitarne grupe koje želite podržavati te koliko planirate donirati po predsjednikovoj objavi.

Također je moguće podesiti mjesečni maksimum što je, očekivano, dosta dobra ideja s obzriom na učestalost predsjedničkih tweetova.

Nakon što odradite registraciju, sve što trebate čekati je još jednu objavu koja, kao velik broj njih, nema previše smisla i WeCanResist.it će donaciju dodati sveukupnom iznosu koji na kraju mjeseca skida s vaše kreditne kartice i donira ga skupini ili humanitarnoj akciji po vašem izboru.

Najbolji dio priče je što WeCanResist.It ne uzima postotak od donacija, već ih u stopostotnom iznosu prenosi željenim organizacijama. Jedini ekstra trošak koji ćete dobiti je taksa za prijenos s kartice.

Organizacije koje WeCanResist.it podržava uključuju 350.org, Black Lives Matter, BYP100, Clean Water Action, Crisis Text Line, Hollaback, National Center for Transgender Equality, National Immigration Law Center, National Organization for Women, URGE i Voto Latino.

Da se netko sjeti sličnu stvar napraviti za ovdašnje političare, donatori bi za par dana vjerovatno ostajali bez novca...