TEHNO SAVJETI

Ubrzajte pokretanje Windowsa 10 uz ovaj jednostavni trik

29.05.2017 u 16:01

Bionic
Reading

Postoji hrpa načina na koje možete ubrzati startup Windowsa 10, no najjednostavnija stvar koju možete napraviti je smanjiti broj programa koji se pokreću kad upalite računalo

Otvorite task manager na jedan od tri načina. Prvi je da u Cortanu upišete, pogodili ste, 'Task Manager'. Drugi je da pritisnete Ctrl + Alt + Delete i izaberete Task Manager u izborniku. Treći je desnim klikom pozovete meni desnim klikom na taskbar i nakon toga izaberete Task Manager, pišu kolege s Makeuseofa.

Task Manager će nakon toga prizvati pojednostavljeni prikaz, a vi kliknite na 'More Details' kako bi vidjeli napredni prikaz. Kliknite na Startup kako biste vidjeli spisak aplikacija i procesa koji se pokreću kada upalite svoje računalo.

Nakon toga pronađite aplikacije koje ne želite u startupu i s desnim klikom na njih pozovite izbornik i izaberite 'Disable'.

Informacije u izborniku također vam mogu pomoći izabrati koji od programa želite 'maknuti'. Windows 10 zorno prikazuje koliko pojedini program utječe na brzinu pokretanja operativnog sustava.

Nakon što ste izabrali promjene, ništa se neće desiti vašem računalu. Sve što trebate anpraviti je ponovno pokrenuti računalo kako biste osjetili učinak vaših izmjena.

Ako neki od programa koje ste ugasili zatreba, uvijek ga možete ponovno uključiti ušavši u 'Task Manager'. Sve što trebate je ponovno klinuti desnim klikom i izabrati 'Enable'.