ZA CHROME

Uz ovu nadogradnju surfajte i kada niste na internetu

10.05.2017 u 15:36

Bionic
Reading

Iz Googlea stiže nova nadogradnja za Chrome za Android koja bi trebala olakšati korištenje tog web preglednika u situacijama kad nemate pristupa internetu na svom mobilnom uređaju

Tri nove značajke Chromea za android omogućavaju vam 'nastavak' surfanja tako što se oslanjaju na preuzimanje web stranice za pregledavanje u offline režimu rada. I dosad je bilo moguće preuzeti stranicu za pregledavanje bez internetske veze, no sad je to lakše učiniti, a poboljšano je i iskustvo pregledavanja. 

Od sad je dostupna nova opcija Download link, koja će se pojaviti u izborniku do kojeg dolazite tako što dugo pritisnete na poveznicu. Tako ćete moći preuzeti web stranicu a da ju uopće ne otvorite. 

Za one među vama koji žele pohraniti više stranica za čitanje dok ste offline (recimo, na putu), druga nova značajka olakšava pronalaženje sadržaja kojeg ste preuzeli. Dovoljno je otvoriti novi tab kako bi dobili popis članaka i web odredišta koje ste preuzeli označene, a koji će biti prikazan s drugim nedavnim preuzimanjima.

Treći novitet podsjetit će vas na sadržaj kojeg ste možda propustili dok ste bili offline. Drugim riječima, dok ste offline možete označiti stranicu za kasnije preuzimanje pomoću dugmeta Download Page Later, a koja će ju automatski preuzeti čim se idući put povežete na internet. 

Nove značajke možete preuzeti ovdje

Više: Talk Android