ograničenja

Kako pomoću aplikacije roditelji kontroliraju djecu?

07.05.2017 u 08:15

Bionic
Reading

Marshmallow je aplikacija za roditeljski nadzor koja, između ostalog, ograničava vrijeme koje dijete provodi pred zaslonom, a nudi i mogućnost nagrađivanja

Iako ima onih koji zagovaraju uskraćivanje pristupa tehnologiji djeci  dok ne porastu (a među njima je i suosnivač Microsofta Bill Gates), sve je više roditelja koji su skloni uvesti svoje potomstvo u digitalno doba što je prije moguće. 

No, nije to baš tako jednostavno jer nije uputno djetetu povjeriti korištenje uređaja spojenog na internet bez imalo mogućnosti nadzora.

Taj problem nastoji riješiti nova Samsungova aplikacija Marshmallow (ne, nema nikakve veze s istoimenim izdanjem Googleovog operativnog sustava Android).

Marshmallow je aplikacija za roditeljski nadzor koja, između ostalog, ograničava vrijeme koje dijete provodi pred zaslonom. 

Funkcionira više-manje kako bi očekivali od aplikacije te vrste. Roditelji ju instaliraju na djetetov uređaj te ju potom koriste za kombinaciju nadzora i kontrole. 

Tako, recimo, mogu ograničiti pristup aplikacijama koje smatraju neprimjerenim dobi djeteta, postaviti kad je vrijeme za spavanje, ograničiti broj dostupnih aplikacija (na do osam)  i pregledati kako je uređaj bio korišten tijekom dana i tjedna. 

No, također omogućuje djeci da sama postave vlastite dnevne limite i zarade bodove kad god koriste mobitel kako bi trebali. Dijete koje ne slijedi pravila gubi bodove, koje je moguće upotrijebiti za nabavku poklon kartica u trgovini poklonima u sklopu aplikacije.

Aplikacija radi samo na Samsungovim pametnim telefonima iz serije Galaxy, među kojima su S6 i noviji, Note 4 i 5, A5 i noviji te J3 i noviji.  Aplikaciju Marshmallow možete besplatno preuzeti u Googleovoj trgovini Play.

Više: Slash Gear