LOŠ TJEDAN

Što se događa? Nakon Googlea, Facebooka pao je i - Apple

15.03.2019 u 09:49

Bionic
Reading

Facebook se još oporavlja od jednog od najgorih ispada u svojoj povijesti, Google je imao problema sa servisima Gmail i Drive diljem svijeta, a nevolje nisu zaobišle niti Apple

Tijekom četvrtka, 14. ožujka, Appleov servis u računalnom oblaku iCloud bio je nedostupan velikom broju korisnika na dulje od četiri sata. Pogođeni su bili korisnici aplikacija iCloud Drive, Mail, Calendar, Notes, Keychain, Reminders, iWork, Photos, News i drugih, piše Tech Crunch.

Zasad nije poznato što je bio uzrok padu iClouda, ali čini se vrlo neobičnim kako je do njega došlo tijekom istog tjedna kada su se u Facebooku našli suočeni s problemima koji su nedostupnima učinili i Instagram, WhatsApp te Messenger, a nešto ranije Googlevi servisi Gmail i Drive.

MOBILNA ERA

Ove su mobilne aplikacije zaludile milenijalce diljem svijeta

Pogledaj galeriju

Zanimljivo, iCloud je imao sličnih problema krajem listopada prošle godine, a Facebook krajem studenog. Prije ovotjednog Gmail je zadnji veći incident te vrste zabilježio 2017. godine.

Ipak, za konačni zaključak o tome što se tijekom tjedna na izmaku događalo s američkim tehnološkim divovima još uvijek je prerano jer se još uvijek premalo zna o samim incidentima.

Kao i više puta dosad, Mark Zuckerberg i društvo su ih pripisali promjenama u konfiguraciji web poslužitelja, što nije spriječilo pojavu glasina kako se radi o posljedicama nečijeg zlonamjernog djelovanja. Iz Applea se dosad nisu o tome službeno oglasili.

Poznavajući poslovnu praksu te tvrtke, malo je vjerojatno kako će u javnost izaći s više pojedinosti osim ako neće biti na to prisiljeni.