GALAXY S6 NIJE JEDINI

Što nam je to Samsung pripremio za 2015.

30.12.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Kako to iz godine u godinu biva, dok u Samsungu polako spremaju svoju sljedeću mobilnu perjanicu, internetom kruži sve više glasina. Ovaj put stižu s kineske stranice IT168, a popraćene su i fotografijama koje otkrivaju da najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu eksperimentira s prilično hrabrim bojama kućišta. Čini se i da će stići više varijanti modela Galaxy S6

U kompaniji su se konačno odlučili napustiti kućište u cijelosti izrađeno od plastike te iskoristiti dio formule s modela Galaxy Alpha - aluminijski okvir (što po fotografijama čini i stražnju stranu uređaja) uz plastični prednji pokrov u boji.

Dok su ranije glasine govorile o tom da u Samsungu ne znaju koje dijagonale će točno biti nadolazeća perjanica, svježe informacije navode kako je Galaxy S6 (kodne oznake SM-G430) ekrana 5,5" te razlučivosti 1.080 p. Štoviše, govori se o tome i da će barem jedan model imati Qualcommov čip Snapdragon 801, koji u trenutku izlaska ovog mobitela neće biti apsolutni vrh - donekle neobično za mobilnu perjanicu. Neki analitičari smatraju da je problem u priči upravo proizvodnja nove generacije čipova, no čini se da će Samsung zapravo u 2015. izbaciti više modela Galaxyja S6 - od kojih će neke imati oznaku 'premium'.


Tako će najbolje opremljen Galaxy S6 po glasinama donijeti ekran nešto manje dijagonale (5,3"), ali uz razlučivost QHD, čip Snapdragon 810 (ili u manjem broju modela, Samsungov vlastiti Exynos) i čak četiri GB radne memorije. Taj model bi se mogao otkriti naknadno - ili se barem naći u prodaji nešto kasnije od očekivanog otkrivanja na sajmu CES 2015. Samsung se do sada na osvježavanje mobilnih perjanica obično odlučivao u nešto kasnijem razdoblju, no u Mirae Asset Securities tvrde da će južnokorejski div u navalu krenuti odmah početkom sljedeće godine.

Više fotografija uređaja može se vidjeti na ovoj adresi