SITNE DORADE

Što kažete na redizajnirani Seat Leon?

22.10.2016 u 09:28

Bionic
Reading

Kompakt španjolske tvrtke doživio je klasičnu obnovu u sredini životnog vijeka, uključujući vizualne izmjene, bogatije pakete opreme i nove motore

Nakon predstavljanja aktualne generacije pred četiri godine, Seat je obnovio Leon. Dva motora najveća su novost u ponudi Leona, oba razvijaju 115 konjskih snaga.

Dizelaš obujma 1.6 litara nudi se štedljivim vozačima, dok će oni željni oktana odabrati benzinski trocilindarski TSI obujma jedne litre, ostala motorizacija je identična kao i dosad.


Od tehnoloških noviteta tu je Traffic Jam Assist sustav, svojevrsni autopilot, ali ograničen na brzine do 60 kilometara na sat. Do te granice automobil sam ubrzava, koči i manevrira, navode u Seatu.

Tu je i nova središnja konzola s električnom ručnom kočnicom kao i prostor za bežično punjenje podržanih mobilnih telefona, a za sve željne luksuza Seat uvodi novu, Xcellence razinu opreme s Alcantarom i još nekim otmjenim dodacima.

Interijer nudi rasvjetu LE dioda, a jedna od opcija je doplata za digitalnu instrumentnu ploču umjesto klasične. Promjene su najmanje vidljive izvana, Seat nije želio previše prčkati po uspjelom mainstream dizajnu Leona pa su shodno tome liniije siluete automobila malo ‘zaoštrene’, rešetka hladnjaka je proširena za 40 milimetara a farovi su sad izvedeni od LE dioda.


Seat je i za redizajnirani model najavio Cupra izvedbu, i to s nekim iznenađenjima. Inače, obnovljeni Leon dolazi kao jedan od ključnih igrača tržišne ofanzive Seata, koji je uz njega nedavno predstavio i Atecu, dok nam u predstojećim mjesecima sprema petu generaciju Ibize i novi crossover imena Arona