TEHNO SAVJETI

Što je sigurni način rada na Androidu i kako mu doskočiti kad vam više ne treba

15.12.2019 u 16:58

Bionic
Reading

Izlazak iz sigurnog moda radna ili 'safe modea' može se postići na dva načina, a jedan od njih je jednostavno resetiranje uređaja. Sigurni mod rada blokira rad vanjskih aplikacija i često se koristi za rješavanje poteškoća u radu samog uređaja

Premda se mogu prilagoditi apsolutno svakom tipu korisnika, Androidi su ujedno i prilično osjetljivi na greške unutar sustava ili aplikacije pune bugova. Najjednostavniji način na koji korisnik može ispraviti grešku je stavivši uređaj u sigurni mod rada koji spriječava pokretanje svih vanjskih aplikacija. Vanjske aplikacije su, podjsećamo, sve aplikacije koje ne dolaze sa samim sustavom, piše Business Insider.

Za ulazak u sigurni mod rada potrebno je samo držati tipku za paljenje uređaja. Nakon što se na ekranu pojavi ikonica za gašenje uređaja, potrebno ju je držati prstom sve dok vam smartfon ne ponudi ulazak u sigurni mod rada, na što ćete, pogodili ste, odgovoriti potvrdno.

Nakon što ste ušli u sigurni mod rada, postoji šansa da nećete imati probleme na koje je vaš uređaj nailazio tijekom normalnog rada. U tom slučaju možete biti sigurni da je uzrok vaših problema neka aplikacija koju ste naknadno skinuli i instalirali. Nakon što ste riješili problem, doduše, htjet ćete se vratiti u standardni mod rada, no pitanje je - kako to učiniti?

Dvije metode

Najjednostavniji način izlaska je samo resetirati uređaj. Da, doslovno pritisnite tipku za paljenje smartfona, pričekajte par sekundi, ponovno pokrenite uređaj i bit ćete u standardnom modu.

Druga metoda izlaska iz sigurnog moda rada uključuje povlačenje izbornika sa samog vrha ekrana te pronalaženje stavke vezane uz sigurni mod na kojoj piše 'Safe mode is ON - Tap here to turn Safe mode off' (sigurni mod rada je uključen, pritisnite prstom ovdje kako biste ga deaktivirali). Pritisnite je.

  • +5
Samsung Galaxy Note10 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Vodite računa da spomenuta stavka za izlazak iz sigurnog moda rada nije dostupna baš na svakom Androidu, što znači da ćete u tom slučaju morati isključiti i uključiti uređaj na način koji smo opisali ranije u tekstu.