SIGURNO SURFANJE

Google Chrome je upravo dobio jednu jako korisnu značajku

12.12.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Popularni preglednik će korisnike upozoriti ako zaključi da je lozinka koju koriste u jednom trenu bila ukradena

Google Chrome uskoro dobija novu značajku uz pomoć koje će korisniku moći reći jesu li njegovo korisničko ime i lozinka bili izloženi krađi podataka. Najnoviji dodatak za preglednik iz Googlea stiže uoči sve većeg broja internetskih prijevara koje su, ako ništa drugo, potaknule tehnološke kompanije da se dodatno potrude osigurati svoje korisnike.

Primjerice, statističari iz Južne Afrike nalažu da je tijekom 2018. čak 53 posto južnoafričkih kompanija pretrpilo bar neku vrstu napada putem emaila, dok je 63 posto njih zabilježilo druge vrste prijevara poput prevaranata koji se lažno predstavljaju.

Nakon što se prijave u Google Chrome, korisnici će dobiti informaciju vezanu uz svoju lozinku i, u slučaju da je zbilja ugrožena, dobiti upozorenje. Nova sigurnosna značajka proširenje je Googleovog sustava za provjeru lozinki koju je kompanija uvela početkom 2019.

Za razliku od spomenute značajke koja je provjeravala vaše lozinke kada biste ju aktivirali, novi Chrome to radi automatski. Konačno, Google je proširio sustav za prepoznavanje phishinga.

'Googleovo sigurno surfanje može prepoznati brzorastuću listu nesigurnih stranica na webu i te informacije dijeli sa webmasterima ili drugim preglednicima kako bi internet učinili sigurnijim. Lista stranica se obnavlja svakih 30 minuta te štiti oko 4 milijarde uređaja svakog dana' piše u službenom blogu.

TEHNO PREGLED

Sjećate li ih se? Ovi Android smartfoni su definirali proteklo desetljeće

Pogledaj galeriju