AUTO VS ZRAKOPLOV

Što je brže 'na pisti', Tesla Model S ili Boeing 737-800?

04.04.2016 u 14:20

Bionic
Reading

U 'ultimativnom' duelu na pisti našli su se Tesla Model S P90D opremljen 'Ludicrous' režimom vožnje i nešto poznatije iz zračnog svijeta - Qantasov Boeing 737-800 Da, posrijedi naravno promo video o suradnji dvije kompanije, no to mu nikako ne umanjuje vrijednost. 'Vežite pojaseve!'

Qantas navodi kako je pista od tri kilometra jugozapadno od Melbournea u Australiji poslužila kao izvrstan poligon za 'jedinstven test inovacije, umijeća i snage'. Istina, 737-800 u zraku može krstariti brzinom od 850km/h, no što je s tlom? Tu naizgled caruje Model S P90D, koji do stotke stiže za tri sekunde, a možda mu nedostaju tek krila za početak leta. Dobro, to i par CFM International mlaznih motora.

'Teslu je bilo teško uhvatiti u početku, no kako su se stvari odvijale dalje, pri brzini od 140 čvorova 737-ica je bila spremna za uzlet i ostavila Model S u sjeni na njegovoj maksimalnoj brzini od 250km/h', stoji u priopćenju za medije.

Qantas i Tesla su ovo 'natjecanje' i promo uradak napravili za slavlje nove suradnje, a više o tome je moguće pročitati na izvornoj poveznici. Do tada valja uživati u filmiću kojeg su napravile te dvije kompanije:

Što je brže 'na stazi', Tesla Model S ili Boeing 737-800?