PRIJAVITE SE

Stiže startup akcelerator za 200 milijuna kupaca

04.07.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Traže se projekti koji se bave internetom, digitalnim medijima i telekomunikacijama. Za prijavu je dovoljno ideju opisati u jednoj rečenici, navesti koje tržište i potrebe ona zadovoljava te zašto ste bolji od konkurencije

HT na domaće i regionalno startup tržište dovovodi hub:raum, veliki telekomunikacijski startup akcelerator koji djeluje uz potporu Deutsche Telekoma i tvrtke za kapitalna ulaganja u svijetu T-Venturea.

Projekt je predstavljen tijekom manifestacije TechCrunch Meetup Balkans u Zagrebu (pročitajte više: Domaći startup Sizem putuje u Berlin).

HT, zajedno s Iskonom (koji je i sam najavio pokretanje inkubatora za startupe), želi pomoći i podržati lokalne ideje i projekte u rastu i uspjehu te im omogućiti da prototip svojih ideja testiraju i lansiraju na cijelom tržištu Europe. Ideja je pripremiti lokalne startup timove u prijavi i prezentaciji svojih ideja i poslovnih planova hub:raumu te im povećati izglede za velikim financijskim sredstvima i stručnim mentorima Deutsche Telekoma.

Cilj je podići lokalnu startup scenu na višu razinu, poticati inovacije i nova kreativna poslovna rješenja te pružiti priliku testiranja i lansiranja lokalnih ideja na tržište cijele Europe.

'HT želi ponuditi konkretnu pomoć mladim poduzetnicima iz Hrvatske i time im olakšati pristup na europsko tržište. Želimo im kroz hub:raum dati vjetar u leđa kako bi oni postali relevantni igrači na tržištu od 200 milijuna korisnika DT-a', rekao je Boris Drilo, operativni direktor Sektora za korporativnu strategiju i poslovne inovacije, tijekom predstavljanja.

Tko se sve može javiti? 'Tražimo projekte koji se bave internetom, digitalnim medijima i telekomunikacijama. Važno je da imaju dobro razrađenu ideju i da iza projekta stoji tim s tri-četiri člana. Za prijavu je dovoljno da ideju opišu u jednoj rečenici, navedu koje tržište i potrebe ona zadovoljava te kako misle uspjeti u odnosu na konkurenciju', objašnjava Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike HT-a.

Poziv je trajno otvoren. U obzir dolaze projekti iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja u kojima je DT prisutan, tako da se mogu javiti i startupi iz, primjerice, BiH.

HT nudi pomoć stručnjaka u pripremi za hub:raum. Prijavnicu i uvjete možete naći na HT-ovim stranicama, gdje ćete naći i link za izravnu prijavu na hub:raum. Zadovoljava li vaš projekt uvjete, HT-ovi stručnjaci javit će se nekoliko dana nakon što ga zaprime. Pozvat će vas na sastanak, poslušati prezentaciju te savjetovati kako ju poboljšati.

Da bi T-Venture uložio u vaš projekt, ideju ćete trebati razviti do prototipa i morat će im se svidjeti. Za investiciju, koja bi mogla biti u iznosu od dvadesetak tisuća eura (oko 150 tisuća kuna) pa naviše, trebat ćete biti spremni ustupiti manjinski vlasnički udio, što je čest slučaj kod te vrste ulaganja.

Prva runda financiranja namijenjena je za prvih šest do 12 mjeseci, a osigurani su i mentorstvo te prostor. Cilj je dobiti proizvod ili uslugu koja bi potom bila ponuđena na području cijele Europe.

Imate ideju? Što čekate? Prijavite se