FORCEBOOK ULTRAPRINT 3D

Stiže prvi hrvatski 3D printer, pripremite 6999 kn

19.05.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Tvrtka HG Spot na domaće tržište donosi prvi hrvatski 3D printer. Forcebook UltraPrint 3D je uređaj široke primjene koji se može koristiti uz pomoć, ali i bez računala. Dostupan će biti od 22. svibnja

U razvoj uređaja teškog 11 kilograma uloženo je godinu i pol dana, a sva istraživanja, razvojne faze, testiranja, dizajn i kontrola kvalitete provedeni su u Hrvatskoj, dok je hardver uređaja proizveden u suradnji s kineskim partnerima.


Forcebook UltraPrint 3D omogućava ispis gotovo svakog modela prema potrebi (maksimalnih dimenzija 225 puta 145 puta 150 mm), a uz korištenje nekih dodatnih programa poput Google SketchUpa, AutoCada i Blendera, moguće je kreirati i vlastite 3D modele. Za sve koji će uređaj koristiti uz računalo, dolazi i poseban istoimeni program koji služi za pripremu modela koji se žele isprintati te za podešavanje načina ispisa.

Radi po načelu aditivne manufakture, odnosno slaganja sloja po sloj topljene plastike koja u konačnici daje gotov produkt. 3D printeri današnjice svoje mlaznice imaju u gotovo svim poznatim granama modernog društva - medicini, modi, autoindustriji, aeronautici, dentalnoj medicini, arhitekturi i mnogim drugim.

Dolazi s menijem i uputama na hrvatskom jeziku, a imat će i zgodne dodatke, poput olovke kojom možete modele crtati po zraku. Namijenjen je arhitektima, dizajnerima, tvorcima igara i igračaka, hobistima... Za servis će se, u slučaju potrebe, pobrinuti HG Spot.

Forcebook Utraprint 3D (klikni za uvećanje)


'Jednostavan i praktičan 3D printer logičan je nastavak u procesu razvoja brenda Forcebook. Postižemo vrlo dobar interes partnera za uređajem, a jedna smo od rijetkih tvrtki u Hrvatskoj koja, uz svoj brand, ima i vlastiti razvoj, kontrolu kvalitete i podršku', rekao je Saša Lončar, direktor tvrtke HG Spot.

Lončar očekuje kako će do kraja godine prodati 200-300 uređaja, po cijeni od 6999 kuna, u HG Spotovim trgovinama u Zagrebu, Vinkovcima, Rijeci i Splitu.

Iz te su se tvrtke pohvalili kako su prošle godine prodali više od 14 tisuća uređaja iz linije Forcebook, koju čini ukupno 17 uređaja - tablet računala, pametni telefoni, laptopi... Prema podacima koje su iznijeli, drže udio od 8,4 posto domaćeg tržišta tablet računala, što ih svrstava na treće mjessto.

Maloprodajna cijena Forcebook UltraPrint 3D uređaja je 6.999kn (PDV uključen) te ga je moguće pronaći u svim poslovnicama HGspota – Zagrebu, Vinkovcima, Rijeci i Splitu.