ROK DO KRAJA MJESECA

Stiže novo izdanje iTunesa?

29.11.2012 u 14:47

Bionic
Reading

S mjesec dana zakašnjenja, novo izdanje Appleovog softvera za reprodukciju glazbe i kupnju digitalnog sadržaja moglo bi biti objavljeno 29. ili najkasnije 30. studenoga

Iako se u članku Wall Street Journala o Appleovom višem dopredsjedniku Eddyju Cueu, u kojem je navedena mogućnost skorog objavljivanja jedanaestice, ne spominje točan datum, kraj studenog ujedno je i krajnji rok koji si je Apple sam nametnuo za objavu novog softvera.

iTunes 11 trebali su izaći tijekom listopada. No došlo je do odgode kako bi u Cupertinu mogli još malo doraditi neke stvari.

Između ostalog, trebali bi imati značajno korisničko sučelje jednostavnije za korištenje i manje natrpano, kao i biti glatko integrirani s iCloudom, Appleovim servisom za računalstvo u oblaku te s Facebookom i Twitterom, a mogla bi biti uklonjena i propala društvena mreža Ping, piše CNET

Prethodno izdanje objavljeno je u rujnu 2010. Apple je servisu dodao opcije poput iTunes Match i iTunes in the cloud te videoklipove razlučivosti 1.080 p iz iTunes Storea.

iTunes su Appleu tijekom prošlog tromjesečja donijeli 2,1 milijarde dolara, 5,8 posto ukupnih prihoda. Drži oko 64 posto digitalne glazbe prodane online. Bio je predvodnikom digitalne prodaje glazbe, no sad se mora natjecati s Pandorom, Spotify i drugim konkurentima.