TEHNO NOVITETI

Stiže nova opcija: WhatsApp ima dobre vijesti za sve koji se odriču Androida

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 25.01.2022 12:06
  • Objavljeno 25.01.2022 u 06:56
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Worawee Meepian / Alamy / Alamy / Profimedia

Aplikacija će pored dugo iščekivane opcije za migraciju razgovora između Androida i iOS-a također dobiti nov sustav za provjeru računa u dva stupnja

WhatsApp bi uskoro mogao izbaciti dvije vrlo tražene značajke. Prva će razveseliti vlasnike iPhonea koji su donedavno koristili samo Android i imaju poteškoća sa seljenjem WhatsAppa na drugi operativni sustav. Prema objavi WABetaInfoa, u najnovijoj beta verziji aplikacije za iOS moguće je prebaciti povijest razgovora s Androida na iOS. Otkriće nove značajke nadovezuje se na glasine koje kruže još od rujna prošle godine.

Slike koje je podijelio WABetaInfo predlažu da će aplikacija tražiti vašu dozvolu prije početka prebacivanja razgovora. Otprije također znamo da će se za potpuno prebacivanje trebati koristiti i Appleova aplikacija Move to iOS.

U drugom članku, koji je stranica objavila tijekom vikenda, spominje se kako WhatsApp također radi na provjeri u dva stupnja za svoje internetske i računalne aplikacije.

Ako kompanija zbilja izbaci ovaj alat, moguće je da će korisnici svoje račune moći štititi i šifrom, što znači da ćete pri pristupanju WhatsAppu putem računalne aplikacije ili preglednika morati ukucati lozinku i šesteroznamenkasti pin koji WhatsApp šalje na vaš telefon. Komplicirana sigurnosna mjera napravljena je da bi se vaš račun štitio od napada mijenjanjem SIM-a.

Jedina stvar koja i dalje nije sigurna je kojeg datuma kompanija točno planira izbaciti ove značajke. Mjesec prije nego što je opcija za migraciju došla na Samsungove uređaje, WhatsAppov voditelj Will Cathcart rekao je, podsjeća Engadget, da će ona doći i na iOS.