HANDS-ON

Stigao nam je Xiaomi Pocophone F1, evo prvih dojmova

28.08.2018 u 17:35

Bionic
Reading

Ubojica top modela smartfona, kako mu mediji tepaju, od idućeg tjedna dolazi i na hrvatsko tržište. Jedan primjerak je stigao i nama u ruke

Kineski proizvođač elektroničkih uređaja Xiaomi je istovremenim događanjima u Parizu, Jakarti i Hong Kongu predstavio prvi pametni telefon iz serije Pocophone - Pocophone F1.

Kao što smo već pisali, riječ je o smartfonu koji pretendira ponuditi top komponente upakirane u jeftinije kućište. Pogoni ga osmojezgreni Qualcommov procesor 845 radnog takta do 2,8 GHz i grafički čip Adreno 630. Baterija kapaciteta 4.000 mAh podržava brzo punjenje (Qualcomm Quick Charge 3.0), a ima i neobični dodatak u vidu tehnologije hlađenja vodom.

  • +4
Xiaomi Pocophone F1 - prvi dojmovi Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Zaslon je LCD, dijagonale 6,18 inča (15,6 centimetara) i razlučivosti 2.246 puta 1.080 piksela, prekriven Corningovim zaštitnim staklom Gorilla. Straga je dvostruka kamera (12+5 megapiksela), sprijeda jedna s 20 megapiksela. Na recenziju je stigao model čeličnosive boje sa šest GB RAM-a i 64 GB memorije te Androidom Oreo 8.1.

Nenametljivog dizajna, ostavlja dojam solidno izrađenog uređaja koji kvalitetom ne zaostaje za prvom ligom među smartfonima. Vidi se, doduše, kako je stražnja strana napravljena od plastike, ali ne djeluje jeftino niti lomljivo. Dapače, čini se vrlo čvrstim, pomalo i teškim (ali ipak lakšim od većine metalnih mobitela s kojima sam dosad imao posla).

Tipke je lako raspoznati i dohvatiti, no rekao bih kako je zeru prevelik za korištenje jednom rukom. Dvostruka kamera i čitač otiska prsta straga smješteni su jedni ispod drugog. Već vidim kako će krpica za brisanje leće morati raditi prekovremeno jer im je senzor otiska prsta preblizu...

Zaslon ima zubić u stilu iPhonea X u koji su smješteni kamera, zvučnik slušalice i bljeskalica, kao i zaobljene rubove pri donjem dijelu koji, ovako na prvu loptu, nemaju neku očitu svrhu ili smisao.

Radi prilično brzo, s iznimkom aplikacije za kameru koja je znala malo zapinjati pri aktivaciji pojedinih značajki ili prebacivanju sa stražnje kamere na prednju i obrnuto. Je li riječ o iznimci ili pravilu, ostaje za vidjeti.

Ovo su bili prvi dojmovi. Detaljnu recenziju očekujte uskoro na stranicama tportala.