TEHNO NOVITETI

Stigao je novi iOS 11.3 - evo što donosi

30.03.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Jedna od najvećih nadogradnji u posljednjih nekoliko mjeseci na uređaje iz Applea donosi niz noviteta, uključujući i sustav za nadgledanje baterije

Obožavatelji Applea i vlasnici iPhonea i iPada imaju razloga za slavlje - Apple je upravo izdao jednu od najvećih softverskih nadogradnji u posljednjih nekoliko mjesecil. iOS 11.3 donosi nekoliko dodataka koji će obradovati vlasnike novih i starih uređaja. Vlasnici novih, to jest iPhonea X dobit će niz novih emotikona, dok će vlasnici starih konačno imati bolji uvid u stanje svoje (vrlo vjerojatno potrošene) baterije.

TEHNO VODIČ

Ovo su baš najbolji besplatni fitnes pomagači za vaš iPhone ili Android

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, Apple se prije nekoliko mjeseci pronašao u vrlo nezgodnoj situaciji. Nakon kontroverze vezane uz usporavanje starijih uređaja, proizvođač iPhonea morao je jako dobro razmisliti kako udovoljiti sumnjičavim korisnicima. Jedan od načina na koji nastoje postati 'stopostotno transparentnima' je nova značajka o kojoj se pričalo nekoliko tjedana nakon fijaska s baterijama, a to je uvođenje softvera kojim korisnik u cijelosti može nadgledati 'zdravlje' svoje baterije.

Proširena stvarnost

Drugi dodatak je poboljšana verzija ARkita, Appleovog softvera za proširenu stvarnost. Novi softver može puno preciznije prepoznati vodoravne i okomite površine. Ovaj napredak je još jedan znak da Apple zbilja jako želi da se njihove softverske i hardverske platforme koriste u učionicama diljem Amerike i svijeta.

Četiri nova emotikona

Apple zbilja jako želi da kupite novi iPhone X te da u njemu koristite iMessage. Nova kolekcija animiranih emotikona na najskuplje telefone iz Applea donosi lava, medvjeda, zmaja i lubanju. Vlasnici uređaja koji ne podržavaju animotikone, odnosno svi koji nemaju iPhone X neće dobiti ništa.

Ostale značajke

Apple je pored novih animotikona uveo i novo, takozvano 'biznis' čavrljanje pomoću kojeg korisnik može izravno komunicirati sa prodavačem, serviserom, bankarom i tako dalje.

Konačno, tu je Appleov mali šamar Facebooku u obliku nadograđenog izbornika Data & Privacy. Znate, zato jer Apple za razliku od 'njih' zbilja želi da budete sigurni.

Dostupnost

iOS 11.3 je dostupan od danas, a možete ga skinuti putem izbornika za postavke.