KICKSTARTER PROJEKT

Star Wars Executor od Lego kockica? Začepi i uzmi mi pare!

11.09.2014 u 07:45

Bionic
Reading

Thomas Benedikt, umjetnik iz Kanade poznat po svojim suludo velikim Lego projektima, odlučio se na korak dalje od svega do sada - napraviti četiri metra dugačak Executor Super Star Destroyer od 90 tisuća Lego kockica. Projekt je toliko masivan, da će mu trebati čelični nosivi stup za držanje ostatka broda

Benedikt je već ranije završio u medijima zahvaljujući svojim podvizima, a o njemu je pisao i službeni Star Wars blog. Ipak, tada je radio kudikamo manji Mon Calamari Star Cruiser (30 tisuća kockica), a sada, nakon četiri godine razvoja planova želi napraviti 'majku svih Star Wars svemirskih brodova' - The Executor.

Samo plan izrade je Benediktu oduzeo više od tisuću radnih sati, a kreirao je računalni model uz sve potrebne pripadajuće kockice. Ipak, kako bi skupio dovoljno kockica trebat će pomoć zajednice te se odlučio na Kickstarter projekt, kojim se želi financirati oko 60 posto konačnih sredstava potrebnih za izradu. Kanađanin želi prikupiti 15.500 kanadskih dolara (kakvih 83 tisuće kuna):


Thomas Benedikt smatra kako će trebati nešto manje od 90 tisuća kockica za izradu, a masa dovršenog modela će biti oko 100 kilograma. Umjetnik želi integrirati i posebno LED osvjetljenje za pogonski sustav i prozore, a u slučaju uspješnog financiranja projekta želi napraviti i turneju modelom po SAD-u i Kanadi.

U opisu projekta navodi kako je već ranije tražio pomoć Lego Group za financiranje, ali su ga odbili nakon što su financirali izradu X-winga od 5,5 milijuna kockica