ISTRAŽIVANJE ONLINE

Srednja.hr Facebookom ispituje maturante

18.06.2013 u 16:31

Bionic
Reading

Sajt posvećen srednjoškolcima provodi istraživanje online o tome koji su fakulteti najpopularniji te kakva su iskustva friških studenata. Najsretnije anketirane maturante i studente čekaju nagrade

Sajt Srednja.hr putem svojih stranica na Facebooku (plus na stranicama Maturanti 2011/2012 i Maturanti 2012/2013) provodi dosad najveće istraživanje među srednjoškolcima o preferencijama prilikom odabira fakulteta i visokih škola te, u slučaju onih koji su prošle godine upisali studij, dosadašnjim iskustvima vezanima uz studiranje.

U prva dva dana istraživanja anketu je ispunilo više od 2500 ovogodišnjih i prošlogodišnjih maturanata. Najsretnije očekuju vrijedne nagrade partnera.

Istraživanje će organizatorima i zainteresiranoj javnosti pomoći da bolje razumiju kako učenice i učenici srednjih škola donose odluke vezane uz budući studij i razvoj karijere, kako ocjenjuju odluku koju su donijeli na prošlogodišnjoj državnoj maturi, koje karijere smatraju perspektivnima...

Ispitivat će se zadovoljstvo odabirom fakulteta (u slučaju studenata koji su svoje studije upisali prošle godine), način na koji gimnazije usmjeravaju svoje učenike prema daljnjem studiju i odabiru karijere, kako mladi odlučuju koji fakultet ili visoku školu upisati te koji su sve faktori koji na tu odluku aktivno utječu.

Također ćemo moći saznati koja očekivanja sadašnji maturanti imaju od svojih studija i koliko su bili sigurni u svoju odluku u trenutku kada su je donosili.

Kako se istraživanje provodi putem aplikacije za Facebook, prvi put će se vidjeti i što mladi, koji trenutno biraju svoju daljnju karijeru, 'lajkaju' i čime su zaokupljeni na najvećoj društvenoj mreži, a saznat ćemo i sličnosti i razlike po hrvatskim regijama.

Istraživanje - koje Srednja.hr provodi u suradnji s Algebrom - Visokom školom za primijenjeno računarstvo, HTC-om i Lantea grupom - bit će okončano 23. lipnja 2013, nakon čega će biti objavljeni i rezultati.