MOBILNI NOVITETI

Sredinom prosinca stiže Nokia 8.1, znamo i cijenu

06.12.2018 u 12:38

Bionic
Reading

Nokia 8.1 donosi ZEISS, PureDisplay tehnologiju zaslona i ubrzane performanse u segment cjenovno povoljnih flagshipa

HMD Global je u Dubaiju predstavio je svoj novi flagship Nokiju 8.1. Njegov zaslon koristi takozvanu PureDisplay tehnologiju s HDR 10 podrškom uz vjernu reprodukciju boja, dok štedljivi chipset prema službenoj objavi osigurava glatke performanse i do dva dana trajanja baterije. Uz novi Android 9 Pie, Nokia 8.1 donosi Android doživljaj sa svim novotarijama iz Googlea.

Izvor: Društvene mreže / Autor: HMD Global

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global komentirao je: 'Doživjeli smo veliki uspjeh u kategoriji cjenovno povoljnih flagshipa sa svakim pametnim telefonom u ovoj klasi, te stalno isporučujemo premium doživljaj našim obožavateljima. S uređajem Nokia 8.1 još dalje pomičemo granice ovog segmenta. Nudimo ubrzane performanse uz prvoklasni procesor, dvostruku kameru s vodećim senzorom u industriji, OIS i ZEISS optiku za fotografiranje pri slaboj rasvjeti i našu novu PureDisplay tehnologiju zaslona. Uz pedantnu i kvalitetnu izradu te glasoviti Nokia dizajn donosimo i Android 9 Pie doživljaj našim fanovima, kako bi mogli uživati u najnovijim Android inovacijama kao što je Digital Wellbeing značajka. Naši su obožavatelji u središtu svake odluke o dizajnu i proizvodnji. Želimo im pružiti vrhunski doživljaj – i nadamo se da se slažu kako Nokia 8.1 utjelovljuje inženjersku izvrsnost uz sjajnu cijenu'.

Nova kamera, štedljiv hardver i pouzdane performanse

Glavna kamera rezolucije 12 megapiksela opremljena je ZEISS optikom te ima 1/2.55” senzor s 1.4 mikronskim pikselima. Uz kombinaciju s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i brzim auto fokusom nova Nokia trebala bi snimati vrlo oštre fotografije i video zapise. Široki otvor blende omogućit će slikanje u uvjetima slabe rasvjete, a dugu ekspoziciju možete se ručno kontrolirati u Pro Camera načinu snimanja.

Moguće je snimati noćne filmove uz 4K video i visoko Nokia prostorni surround zvuk. Nokia 8.1 je drugi Nokia pametni telefon koji dolazi s PureDisplay tehnologijom uz HDR 10 podršku koja isporučuje jači kontrast, povećanu oštrinu i preko milijardu individualnih boja. Uređaj dolazi sa štedljivim Qualcomm Snapdragon 710 mobilnim procesorom.

Nova Nokia 8.1 podržava i proširenu stvarnost koju je moguće isprobati putem brojnih prilagođenih aplikacija. Nokia 8.1 posjeduje 6.18-inčni Full HD zaslon od ruba do ruba, s obrađenim dizajnom te je ujedno i prvi Nokia pametni telefonkoji će biti pušten u prodaju s operativnim sustavom Android 9 Pie.

Dobavljivost Nokia 8.1 će biti na raspolaganju u tri kombinacije boja: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno- čelična, od sredine prosinca po prosječnoj cijeni od 399 eura.

Nokia 8.1 slike uređaja Izvor: Promo fotografije / Autor: HMD Global