NE ŽURI IM SE

Hoćemo li na ovaj iPhone doista morati čekati još koju godinu?

06.12.2018 u 07:12

Bionic
Reading

Zbog niza u Apple bi mogli sačekati bar još godinu dana prije no što nam ponude smartfon koji će podržavati mobilne mreže pete generacije

Kao što smo već pisali, proizvođač čipova Intel najvjerojatnije biti isporučitelj modema za modele iPhonea s modemom koji podržava mreže 5G.

U kontekstu stalnih Appleovih prijepora s Qualcommom te konkurentskih odnosa sa Samsungom i Huaweijem ta tvrdnja ima smisla. Samsung i Huawei također značajno ulažu u tehnologije za mreže 5G, ali imaju i vlastite pametne telefone u koje će ih ugraditi.

  • +5
iPhone XR - Slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Uz to, Apple je bio među proizvođačima koji su sporije prihvaćali 4G, što se pokazalo kao dobra odluka (barem za tu tvrtku, ako ne već i za kupce). Drugi su proizvođači gurali komponente koje podržavaju 4G LTE kako bi njihovi uređaji što prije bili kompatibilni, često na štetu veličine uređaja i duljine trajanja baterije. Jabučari su tada pričekali dok tehnologija nije dodatno sazrijela, što u Bloombergu očekuju kako će napraviti i s mrežama 5G.

KOJU JABUKU IZABRATI

Kupujete iPhone? Ovo je naša top lista

Pogledaj galeriju

Doduše, nitko ne može sa sigurnošću ustvrditi kako će tržište biti podjednako strpljivo s prihvaćanjem tehnologija 5G kao što je bilo sa 4G. No, Appleov smartfon dosad je više puta pokazao kako ostaje omiljen čak i kad nema sve najmodernije komponente, piše Verge.