stiže nadogradnja

Spremili ste lozinku u Chrome? Evo kakve vas novosti čekaju

01.07.2022 u 09:37

Bionic
Reading

Najnovija nadogradnja za menadžer lozinki omogućava ručno dodavanje ovlasti, nezavisno o platformi

Google je ažurirao Chromeov i Androidov menadžer za lozinke u nastojanju pozicioniranja kao alternative samostalnim rješenjima poput 1Passworda i Bitwardena.

Verge piše da je najznačajniji dodatak ovog puta mogućnost ručnog dodavanja prijava, umjesto direktnog pohranjivanja pri korištenju. Ova je opcija donedavno bila dostupna samo za računala, ali sad je mogu koristiti vlasnici 'svih platformi'.

Menadžer nove generacije povezat će Chrome i Android 'jednostavnim i unificiranim iskustvom menadžmenta lozinki' koje automatski grupira više lozinki koje se koriste na istoj stranici. Google kaže da nova značajka 'touch-to-login' koristi prijavu pomoću okvira za potvrdu na dnu zaslona kako bi prijavu učinio bržom.

Googleov menadćer za lozinke već ima mogućnost provjere slabih i često ponovno korištenih lozinki (koje na Androidu može automatski promijeniti) te ispuniti rubrike za lozinke u aplikacijama na iOS-u - izvan Chromea. Kompanija kaže da nastavlja investirati u menadžer lozinki kako bi podržao nove tehnologije poput prijave bez lozinke (koje Apple također planira uvesti u Safari).

Google, unatoč približavanju značajki menadžera onima koji rade kao zasebne aplikacije, i dalje izgleda kao da oklijeva oko uvođenja menadžera izvan drugih programa poput Chromea. 9to5Google, doduše, kaže da je moguće staviti kraticu za Googleov menadžer lozinki direktno na Home ekran na Androidu, što je dobar korak prema naprijed.