KONZOLE

Sony: PlayStation 5 bit će čak deset puta brži od 'Četvorke'

21.05.2019 u 13:59

Bionic
Reading

Kompanija je demonstrirala povećanu brzinu učitavanja i glatkoću igranja te ju usporedila sa trenutnom verzijom PlayStationa

Sony je upravo objavio da će nova generacija njihove PlayStation konzole (koja, makar neslužbeno, vjerojatno nosi ime PlayStation 5) imati imerzivni gameplay i beprijekorno online iskustvo PlayStation Now zahvaljujući, citiramo, dramatično poboljšanim grafičkim performansama i obnovljenom sustavu za cloud. Tijekom nedavne prezentacije korporativne strategije japanska kompanija je također demonstrirala brzinu uređaja te ju usporedila s PlayStationom 4. Rezultat? Čak deset puta veća brzina od trenutne konzole.

Sony je također objavio partnerstvo s Microsoftom kako bi poboljšao infrastrukturu usluge PlayStation Now. Prošlog je mjeseca, naime, otkrio da će novi PlayStation imati treću generaciju osmerojezgrenog AMD Ryzen CPU-a s ugrađenim 7-nanometarskom Zen 2 mikroarhitekturom. Procesor će biti uparen s novom Radeon Navi GPU strukturom koja podržava ray-tracing.

DIGITALNA ZABAVA

Popisali smo naše najdraže domaće videoigre svih vremena

Pogledaj galeriju

Premda je napredak kojem ćemo svjedočiti donekle i očekivan (s obzirom da je prošlo preko pet godina od prošlog PlayStationa), no to čak, ako pitate Sony, nije poanta priče. Kompanija planira svima pokazati kako će nove tehnologije igre učiniti zabavnijima smanjivanjem vremena potrebnog za učitavanja, smanjivanje bugova pri igranju online i konačno - problema s cloudom.

Sve što nam je preostalo je pričekati objavu cijene.