SUPROTNO GLASINAMA

Snapdragon 810 se grije i manje od prethodnika?

17.02.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Dok entuzijasti iz svijeta mobilnih telefona čekaju na prve perjanice glavnih igrača tržišta, priča oko Qualcommovog čipa Snapdragon 810 vezana uz pregrijavanje nikako da se smiri. LG G4, Xperia Z4 i drugi modeli ipak ne bi trebali brinuti oko zagrijavanja čipa, ako je za vjerovati stranici STJS Gadgets Portal

Qualcomm je u barem jednom navratu odbio glasine o pregrijavanju, ali i dodao kako je jedan vrlo bitan proizvođač odustao od korištenja njihovog rješenja. Govori se kako će Samsung navodno zbog problema s čipovima Snapdragon u svojim uređajima možda koristiti isključivo Exynos, no te glasine po običaju valja uzeti sa zrnom soli.

Qualcommov novi čip najavljen je za modele LG G Flex 2 i Xiaomi Mi Note Pro, a trebala bi se pojaviti i perjanice Windows (Phone). Straha od pregrijavanja ipak nema, potvrdili su na stranici STJS Gadgets gdje prenose Qualcommove usporedbe modela Snapdragon 801 i 810, a po kojima ispada da se novi čip manje grije od prethodnika.


Većina telefona postavit će maksimalnu temperaturu na površini uređaja od kakvih 45 stupnjeva Celzijevih, što znači da će čipovi sniziti radni takt kada dosegnu tu temperaturu. Po testovima se čini kako Snapdragon 810 nije došao ni blizu te temperature, iako skeptici navode da je snižavanje radnog takta sasvim izgledno.

David Ruddock, bez navođenja korištenog uređaja, objavio je tekst na Google+ (i niz poruka na Twitteru) u kojem navodi da je Qualcommov čip katastrofalno izveden. 'Ne mogu pokrenuti ni Geekbench 3 nekoliko puta zaredom a da se performanse ne smanje za 20-30 posto. Sada razumijem zašto Samsung izbjegava ovaj čip. E da, i grije se. Opako se grije', piše Ruddock: