POTVRDIO MICROSOFT

Službeno je: Igre dosad dostupne samo na Xboxu dolaze i na konkurentske platforme

16.02.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Glavni čovjek Xboxa Phil Spencer raduje se prilici da brend Xboxa oživi na najpopularnijim modernim gejming platformama, PlayStationu 5 i Nintendo Switchu

Nakon sve brojnijih izvješća da se Xbox priprema za neku vrstu multiplatformske budućnosti, Microsoft je potvrdio da će kasnije ove godine na PlayStation 5 i Switch donijeti četiri naslova koja su prethodno bila ekskluzivna za Xbox. Vjerojatno će ih biti još više u budućnosti.

The Verge piše da se navodno radi o igrama Hi-Gi Rush, Pentiment, Grounded, kao i popularnoj avanturističkoj piratskoj igri Sea of Thieves. 'Xbox je još uvijek predan izradi konzola', kaže Phil Spencer, šef Xboxa.

U razgovoru za The Verge Spencer je inzistirao na tome da je Microsoft 'fokusiran na četiri igre i uči iz iskustva', rekavši da 'ne rade na drugim franšizama'. I dok Starfield i Indiana Jones nisu dio Microsoftovih početnih multiplatformskih planova, Spencer ne isključuje mogućnost da će i oni na kraju doći na PS5.

Što se tiče vjerojatnosti da će drugi Xbox naslovi doći na PlayStation i Switch, to je svakako moguće. Na pitanje hoće li biti više multiplatformskih igara, osobito ako se prva četiri Microsoftova izdanja pokažu uspješnima, Spencer je odgovorio: 'Želimo vidjeti što će se dogoditi, jer dovesti ih na nove platforme je pravi posao. Želimo biti sigurni da povratak ima smisla i da publika koja je tamo ima apetita, a ne obrnuto.'

Dakle, ovo je zanimljivo vrijeme za Microsoft - i bit će fascinantno vidjeti kako će se njegovi multiplatformski planovi dalje razvijati, piše Eurogamer. Podsjetimo, tvrtka je prošle godine zaključila akviziciju Activizion Blizzarda za 69 milijardi dolara, što znači kako će sada Microsoft postati vlasnik studija poznatog po popularnim igrama Call of Duty, Diablo i Warcraft.