STARTUPI

Slovenci pobjednici TechCrunchovog natjecanja

12.09.2013 u 18:41

Bionic
Reading

Projekt Layer Tomaža Štolfe i Rona Palmerija pokazao se tijekom prestižnog natjecanja u Berlinu najboljim među šest finalista i ukupno 30 startupa iz cijelog svijeta

U natjecanju tijekom konferencije Disrupt sudjelovalo je ukupno 30 startupa. Šest ih je ušlo u finale. Osim Slovenaca, tu su bili još Dryft, Fates Forever, Soil IQ, Regalii i Cota, piše TechCrunch.

Svaki je startup dobio priliku za predstavljanje pred sucima i publikom, a šest najboljih predstavljalo je projekte pred žirijem u kojem su sjedili osnivač TechCrunchaMichael Arrington (sad je u fondu CrunchFund) Roelof Botha (Sequoia Capital), Chris Dixon (Founder Collective), David Lee (SV Angel), Marissa Mayer (Yahoo) i Keith Rabois (Khosla Ventures).

Nakon poduljeg vijećanja, objavili su kako je pobjedu odnio Layer, komunikacijska platforma koja može biti dodana bilo kojoj mobilnoj aplikaciji s manje od deset linija koda, a koja omogućuje slanje tekstualnih, glasovnih i videoporuka, kao i dijeljenje datoteka među različitim aplikacijama.

Zasad će se fokusirati na objavljivanje SDK-a za iOS i Android, kako bi razvojni programeri za dva najpopularnija mobilna operativna sustava mogli inkorporirati Layer u svoje proizvode. Prvi koji to učine neće morati ništa platiti, dok će kasnije pristiglima naplaćivati manju naknadu za korištenje infrastrukture u računalnom oblaku.

Hrvatsku je na Disruptu predstavljao projekt SizEm