pametniji zaključani zaslon

Imate iPhone? Stiže novitet koji bi vam se mogao jako svidjeti

25.05.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Otkako je pametnih telefona, proizvođači operativnih sustava za te uređaje bore se za naklonost korisnika te im pokušavaju ponuditi nešto drugačije od konkurencije. Apple uvodi nadogradnju iOS-a koja će se svidjeti postojećim, a mogla bi privući i neke nove korisnike

Ovog lipnja na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji WWDC IT div će korisnicima predstaviti podosta noviteta, a jedan od njih je iOS 17 (kodnog naziva Dawn), osvježen operativni sustav namijenjen mobilnim uređajima.

Nova verzija Appleovog mobilnog operativnog sustava prvo je trebala doći kao velik ispravak postojećih bugova, no izgleda da su se planovi promijenili. O tim detaljima već smo vas izvijestili, a sada nam je dostupno još ponešto informacija vezanih uz nadolazeći iOS 17.

  • +6
iPhone 14 - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Prema pisanju Bloomberga, iPhone bi uskoro mogao prikazivati više od nekoliko sićušnih widgeta kada je zaključan. Appleovo ažuriranje iOS-a na brojku 17 navodno će uvesti zaključani zaslon koji učinkovito pretvara iPhone u pametni zaslon kada je postavljen bočno. Korisnici bi tako nadogradnjom trebali dobiti prikaz stavki kalendara, obavijesti i druge detalje u rasporedu visokog kontrasta koji podsjeća na ono što je moguće vidjeti na Amazon Echo Showu ili Google Nest Hubu. Jednako tako, izgleda da će novi zaključani zaslon biti napredniji od onoga koji je Google donio na Android 10 2019. godine.

Očekuje se da će tvrtka predstaviti iOS 17 na svojoj Svjetskoj konferenciji za razvojne programere (WWDC) 5. lipnja te da će gotova verzija sustava biti dostupna u rujnu.

Apple je odlučio promijeniti i neka pravila za Europu, a o čemu smo već ranije pisali.