streaming servisi

Sigurno ste naletjeli na ovu oznaku na Netflixu i zapitali se što znači. Evo objašnjenja

06.11.2020 u 11:54

Bionic
Reading

Netflix, među filmovima i serijama koje gledamo iz godine u godinu, nudi i nešto pod imenom 'Limited series', odnosno kratke serije

Ako koristite Neftlix, sto posto ste u nekom trenutku naišli na opis 'limited series'. Ako ne znate točno o čemu se radi, budite uvjereni da niste jedini, s obzirom da Netflix nikad jasno nije objasnio što bi ovaj termin trebao značiti: ograničena serija, kratka serija, miniserija ili nešto treće.

Prema objašnjenju MakeUseOfa, 'Limited series' je TV emisija koja ima samo jednu 'sezonu' koja zaokružuje jednu priču. Emisija, prema tome, ima početak, sredinu i kraj te sadrži od četiri do deset epizoda. Premda druge emisije imaju više od jedne sezone, to je zbog vanjskih faktora i često sa potpuno drugom pričom.

Ako dobije drugu sezonu, 'ograničena serija' na Netflixu često se bavi drugim ljudima ili temama te je vrlo slična već utemeljenoj 'miniseriji'. Unatoč imenu, 'ograničena serija' na Netflixu ne ostaje ograničeno vrijeme. Dok Netflix često briše serije iz kataloga, 'ograničene serije' u ponudi tamo mogu ostati dugo, što znači da nisu 'vremenski ograničene'.

Jedan od boljih primjera 'ograničene serije' popularni su dokumentarci Tiger King i The Last Dance.