NEKA SE ZNA

Sony objasnio kako ćemo se prijaviti na novi PlayStation 5

06.11.2020 u 10:33

Bionic
Reading

Prijavu ćemo, među ostalim, moći odraditi skeniranjem QR koda u aplikaciji PlayStation koju je moguće instalirati na smartfon

Sonyjeva konzola nove generacije sve nam je bliža, a Sony je podijelio čak tri edukacijska videa u kojima objašnjava kako instalirati i pokrenuti novu konzolu. Videi, pored očiglednih informacija, nude bolji uvid u najnovije sučelje i postavke.

U prvom videu Sony objašnjava kako na konzoli aktivirati PlayStation profil. Nakon što spojite PS5 na internet, dobit ćete dva načina za prijavu - možete sve ukucati putem kontrolera ili se prijaviti skeniranje QR koda unutar aplikacije PlayStation, pojašnjava Verge.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

U drugom videu možemo vidjeti promjene u samom operativnom sustavu - stvari poput podešavanja haptičke vibracije i osjetljivosti DualSense kontrolera. U postavkama za zvuk moguće je pronaći profile za 3D zvuk koji su prilagođeni raznim vrstama slušalica. Konačno, PS5 će omogućiti izbor preferiranih postavki za stvari poput težine u igrama ili izbora između ljepše grafike i većeg broja sličica u sekundi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Treći video prikazuje kako prebaciti podatke s PlayStationa 4 na PlayStation 4. Video naglašava da ćete se moći igrati na konzoli dok prebacujete podatke, što znači da nećete biti prisiljeni gledati ekran sa postotkom prijenosa. Sony također predlaže da PS4 igre pohranimo na vanjski disk kako bi oslobodili prostor na ultra brzom disku PlayStationa 5. Sony neće podržavati SSD-ove na dan izlaska, dok PS5 igre nećete moći igrati sa eksternog diska. Drugim riječima - morat ćete stare PS4 igre staviti na USB disk.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Prvi pogled na novo sučelje smo, podsjetimo, dobili još u listopadu gdje smo vidjeli kartice 'Activities' koje povezuju igre na određeni mod ili nivo, 'Kontrolni centar' koji pruža brzi pristup sistemskim alatima i 'Game Help' videe za pomoć pri rješavanju zadataka unutar igara - dostupne samo pretplatnicima PlayStationa Plus.