IZRADA MOBILNIH APLIKACIJA

Shoutem započeo javno beta testiranje

09.02.2011 u 11:10

Bionic
Reading

Zagrebačka tvrtka ShoutEm razvila je uslugu pomoću koje svatko može razviti mobilnu aplikaciju, što će biti posebno zanimljivo malim i srednjim tvrtkama te pojedincima

ShoutEm je tim programera iz Zagreba koji stoji iza istoimene usluge namijenjene izradi mobilnih aplikacija za moderne mobilne platforme poput iPhonea ili Androida. Korisnici ShoutEma mogu sami, vizualnim alatima i bez znanja programiranja, napraviti mobilnu aplikaciju, primjerice za svoju web stranicu. Ovakva usluga će biti posebno zanimljiva malim tvrtkama i pojedincima koji si teško mogu priuštiti programerski tim za razvoj mobilnih aplikacija.

Aplikacije mogu biti jednostavnog oblika i prenositi samo RSS sa stranice korisnika, a mogu prenositi fotografije, video materijale, audio podcaste, dijeliti lokacije i sadržaje s društvenih mreža. Moguće je i aplikaciju oblikovati koristeći službeni dizajn i boje tvrtke.

ShoutEm usluga nije besplatna, plaća se mjesečna naknada koja kreće od 29,90 američkih dolara i nudi 1000 instalacija. U naknadu je uključeno podizanje aplikacije u App Store ili Android Market. Zahtjevniji korisnici mogu uzeti neki od skupljih paketa koji nude više instalacija i dodatne plugine. Želite li isprobati ShoutEm kao beta tester, prijavite se na njihovoj stranici.