ZAMP NAJAVIO

Servis za streaming glazbe Spotify uskoro stiže i u Hrvatsku

11.10.2018 u 10:49

Bionic
Reading

Sudeći prema službenoj objavi HDS ZAMP-a, ispunjeni su svi uvjeti za Spotifyjev dolazak u naše brdovite krajeve

HDS ZAMP je na službenim stranicama objavio da je u rujnu potpisan ugovor sa streaming servisom Spotify. Ovime se, podrazumijeva da su ispunjeni svi uvjeti za dolazak usluge u Hrvatsku, premda nitko još ne zna kada bi se to točno uopće moglo dogoditi, prenosi Bug.

HDS ZAMP, unatoč tome, tvrdi da bi se dolazak usluge trebao desiti uskoro. Spotify je, podsjetimo, trenutno dostupan u cijeloj EU, osim u Hrvatskoj i Sloveniji.

TEHNO VODIČ

Pet trikova za smartfon koje trebate isprobati

Pogledaj galeriju

Što kažu iz HDS ZAMP-a?

'HDS ZAMP sa zadovoljstvom objavljuje da je krajem rujna potpisan ugovor s popularnim internetskim glazbenim servisom Spotify kojim se licenciraju prava za katalog hrvatskih autora na vodećem svjetskom streaming servisu!' piše na službenim stranicama ZAMP-a.

'Od sada će HDS ZAMP izravno, temeljem izvještaja koje će primati od Spotifyja, za domaće autore i nositelje prava ostvarivati naknadu od korištenja njihovih glazbenih djela na pan-europskom teritoriju. Do ove su godine taj zadatak u zemljama gdje je servis već aktivan obavljala sestrinska društva za kolektivno ostvarivanje prava i naknadu prosljeđivala HDS ZAMP-u, a on svojim članovima. Izravnim ostvarivanjem prava i obradom podataka o korištenju hrvatskog repertoara od strane HDS ZAMP-a očekuje se povećanje iznosa kojeg će članovi dobivati za slušanje njihovih pjesama na popularnom servisu.'

Švedski Spotify potpisivanjem ugovora postaje treći komercijalni glazbeni servis dostupan u Hrvatskoj. Hrvatski gadgetoljupci trenutno mogu slušati Google Play Music i Deezer, dok će se do dolaska Apple Musica, čini se, morati strpiti.