TEHNO NOVITETI

Razer predstavio moćni hibridni kontroler za mobilni gejming

11.10.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Poznati proizvođač gejming periferija u srijedu je pored najnovijeg Razer Phonea 2 predstavio i dodatak koji bi mogao apsolutno oduševiti igrače mobilnog Fortnitea ili PUBG-a

Kineski proizvođač periferija Razer ove je srijede predstavio novi dodatak namjenjen samo najposvećenijim gejmerima koji koriste Android. Riječ je o kontroleru za mobilne uređaje pod imenom Razer Raiju. Ovaj bežični kontroler dodaje funkcionalnost i preciznost igranju na malom ekrenu te ukratko - funkcionira bolje od dodirnih komandi.

DIGITALNA ZABAVA

Popisali smo naše najdraže domaće videoigre svih vremena

Pogledaj galeriju

'Kad odlučite mobilne igre zaigrati uz Raiju, imate osjećaj kao da varate' rekao je Razerov produkt menadžer Michal Weitz te nastavio, 'Trik je u tome što korištenje Raijua nije varanje, već samo iskustvo igranja uz dobar kontroler'.

Raiju Mobile nije napravljen samo za novi Razer Phone 2, već funkcinira na svim uređajima koji imaju instaliran Android 6.0 ili kasnije, a spaja se putem bluetootha ili USB-C priključka. Naravno, tu je i podrška za ostale telefone putem Micro-USB adaptera.

Nije samo za mobilne igre

Što se kompatibilnosti s PC računalima tiče, ona bi trebala stići u sklopu neke od budućih nadogradnji. Ona također znači da ćete moći igrati Fortnite na mobilnom uređaju i onda se prebaciti na PC i igru igrati doslovno istim kontrolerom. Što se dizajna tiče, Raiju Mobile je mišung Razer Wolverinea i Raiju PlayStation 4 kontrolera. Gumbi i analogne palice mogu se modificirati putem aplikacije Razer Android.

Razer Raiju Mobile kontroler bit će dostupan krajem ove godine. Cijena mu, nažalost, još nije poznata.